Vişneli Ekmek Tatlısı-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve backwood tarafından 6 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    6 Eylül 2009
    Konu Sahibi : backwood
  1. backwood

    backwood Sakin ol şampiyon!!! Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    5.168
    Beğenildi:
    31
    Ödül Puanları:
    153
    Ayşe Tüter'den alıntıdır resimlerde dergiden alıntıdır.



    # 1 su bardağı vişne suyu
    # 1su bardağı su
    # 1 kase çekirdekleri çıkarılmış vişne
    # 1litre süt
    # 1 su bardağı
    # 1 yumurta sarısı
    # 3 çorba kaşığı mısır nişastası
    # 2 çorba kaşığı un
    # tane etimek

    süt,un,nişasta,şeker,yumurta sarısı iyice çırpılır. Ateşte göz göze oluncaya kadar pişirin. Derince bir cam tepsiye etimekleri dizin. Vişne suyu ile suyu bir kapta ısıtın sıcak olarak etimeklerin üzerine dökün. Üzerine vişneleri serpin. Pişirdiğiniz kremayı üzerine dökün. Ilıınca dolapta bir gece bekletin. Arzuya göre süsleyip dilimleyerek servis yapın
     
  2. 6 Eylül 2009
    Konu Sahibi : backwood
  3. backwood

    backwood Sakin ol şampiyon!!! Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    5.168
    Beğenildi:
    31
    Ödül Puanları:
    153
    [​IMG]

    afiyet olsun
     
  4. 17 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : backwood
  5. melike_ecesuu

    melike_ecesuu Evli, Mutlu,Çocuklu <3 Üye

    Katılım:
    27 Aralık 2009
    Mesajlar:
    28.420
    Beğenildi:
    23
    Ödül Puanları:
    198
    ellerine saglık tatlışımm ya harika görünüyo bitanemmmopuyorumnanaktan