Visneli Pasta

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 23 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    23 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    Ekmekleri ince ince dilimleyin, 1,5 saat sütte bekletin. Kedidillerini blenderde un haline getirin. 20 cm. capinda kelepceli bir kaliba , yagladiktan sonra kedidillerinin 1/3 ini serpin. Yumurtalarin sarilarini 110 gr. seker, limon kabugu rendesi ve visne likörü ile mikserde iyice cirpin. Yumurta akini kalan sekerle kar haline getirin. Ekmekleri süzün,suyunu cikartin, findik, un, kabartma tozu kalan kedidili ve tarcinla karistirin. Tüm malzemeyi karistirip kaliba dökün. Mikrodalgada 600-700 W, 10-12 dakika pisirin. Soguyunca kaliptan cikarin, pudra sekeri serpin, santi ile servis yapin.