viyoleden pirinç salatası (resimli)

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve viyole tarafından 28 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    28 Aralık 2009
    Konu Sahibi : viyole
  1. viyole

    viyole N & E & A Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.797
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    artan pilavı değerlendirmenin leziz tatlarından biri.....

    ilk önce 1 su bardağı pirinci 1,5 su bardağı su ile haşlayalım.haşlandıktan sonra soğumaya bırakalım

    1 su bardağı pirinç
    1/2 demet dereotu
    1/2 demet maydanoz
    1/2 demet taze soğan
    1 su bardağı konserve mısır
    yarım limon suyu
    yarım çay bardağı zeytinyağı
    tuz

    diğer tarafta taze soğan,maydanoz ve dereotunu ince ince kıyalım.soğumuş pirinci salata kasesine alıp üzerine kıydığımız malzemeleri ve 1 su bardağı mısırı ilave edip harmanlayalım.limonu ve yağını ekleyelim yeteri kadar tuzunu da serperek servis edelim.AFİYET OLSUN.....
     
  2. 28 Aralık 2009
    Konu Sahibi : viyole
  3. viyole

    viyole N & E & A Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.797
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
  4. 2 Ocak 2010
    Konu Sahibi : viyole
  5. tijeen

    tijeen www.tijeence.blogspot.com Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.959
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    ay çok hoş bir salataya benziyor bunuda denemeliyim en kısa zamanda ellerine sağlık canım :)
     
  6. 2 Ocak 2010
    Konu Sahibi : viyole
  7. cmrm

    cmrm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    5.615
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    çok güzel görünüyo ellerine sağlık canım bi aara mutlaka deniycem inşallah
     
  8. 2 Ocak 2010
    Konu Sahibi : viyole
  9. viyole

    viyole N & E & A Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.797
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    evet kızlar en yakın zamanda denemelisiniz pişman olmazsınız görüntüsü kadar tadı da çok güzel....
     
  10. 2 Ocak 2010
    Konu Sahibi : viyole
  11. Efla

    Efla bize bağışla Allahım Pro Üye

    Katılım:
    18 Mart 2008
    Mesajlar:
    4.365
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    108
    elinize sağlık. çay saatinde mi yoksa yemekte mi ikram ediyorsunuz bu salatayı?
     
  12. 3 Ocak 2010
    Konu Sahibi : viyole
  13. viyole

    viyole N & E & A Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.797
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    teşekkür ederim yemeğin yanında yapmıştım canım ben bunu.... ama çay saatinde de bence çok uygun olur ....
     
  14. 3 Ocak 2010
    Konu Sahibi : viyole
  15. kedijik

    kedijik CüMLe_-_MüHeNDiSi Pro Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.244
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    ıçinden maydonoz ve dereotunu cıkararak yerıne ınce ınce kabak kullanarak yapıyorum.Hem hafıf oluyor hemde besleyıcı.Ellerıne saglık...
     
  16. 3 Ocak 2010
    Konu Sahibi : viyole
  17. viyole

    viyole N & E & A Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.797
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    evet canım öyle de güzel olur ama ben ve eşim maydanoz ve dereotunu çok seviyoruz o yüzden illaki onları da katıyorum benzemuszemus