Wanton Çorbası (Çin)

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve KilicBaligi tarafından 3 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : KilicBaligi
  1. KilicBaligi

    KilicBaligi Albay Pro Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    14.051
    Beğenildi:
    6.716
    Ödül Puanları:
    238
    Başlangıç için iyi br tercih...



    100 gr kıyma
    1 adet ufak soğan
    1 adet taze soğan
    1 çay kaşığı toz zencefil
    1 çorba kaşığı soya sosu
    1 çorba kaşığı susam yağı
    1 tutam karabiber
    Hamur için:
    1 su bardağı su
    Yarım tatlı kaşığı tuz
    Yeteri kadar un
    Üzeri için:
    1 çorba kaşığı susam yağı
    1 adet taze soğan

    Önce hamur malzemesiyle serte yakın bir hamur hazırlanır, yarım saat dinlendirilir. İç malzemesi karıştırılır. Dinlenen hamur, merdaneyle servis tabağı kadar açılır. 3*3 santimlik kareler kesilir. Karelerin ortasına yeteri kadar iç bırakılır. Önce üçgen olarak katlanır, bastırılır. Sonra rulo yapılır. Tencereye 4 su bardağı kadar su konur. İçine 1 tatlı kaşığı şeker eklenir. Kaynama noktasına gelince hazırlanan hamurlar atılır. 10 dakika kadar haşlanır. Suyuyla birlikte kaseye hamurlar konur. Üzerine bir miktar susam yağı ve ince kıyılmış taze soğan konur.