Yaş Pasta(Tarifi pastaneden)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve suzande tarafından 29 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : suzande
  1. suzande

    suzande Yeni Üye Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    nefis bir pasta,arkadaşımın bir cafesi var. Tarif cafenin aşçısından.



    3-4 tane yumurta,(yumurtanın büyüklüğüne bağlı)
    1 su bardağı şeker,
    1 fincan sıvı yağ,
    1 fincan süt,
    2 çorba kaşığı kakao,
    1 paket kabartma tozu,
    1 paket vanilin,
    aldığı kadar un ( 1-5, 2 sb.civarı)
    KREMASI İÇİN :

    3 su bardağı süt,
    3 çorba kaşığı un,
    3-4 çorba kaşığı şeker,
    1,5 çorba kaşığı nisaşta,
    1,5 çorba kaşığı pirin unu,
    1 paket vanilin,
    1 paket krem şanti + 1 su bardağı süt,
    Üzeri için yeteri kadar şeker hamuru,

    Öncelikle pandispanyayı hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice köpürenek kadar çırpın. daha sonra diğer malzemeleri de katıp koyu tahin kıvamında bir kek hamuru elde edin. yağlı kağıt serilmiş kare fırın tepsisine kek harcını yayın. 170 derecelik fırında pişirin.
    Krema için sütün içine şekeri, unu, nişastayı, pirinç ununu ( yoksa yerine nişastada konulabilir) koyup mikserle çırptıktan sonra orta ateşte karıştıre karıştıra kremayı pişirin. kremanız göz göz olduktan sonra vanilini katıp ocaktan alın. Kremayı ara arar karıştırerek soğumaya bırakın. Krem şantiti ölçüsü kadar süt ile çırpın ve ılıyan kremanın içine katıp mikser yardımı ile 10 dakikadan fazla çırpın.
    Pişen pasta kekini ılıttıktan sonra yağlı kağıttan ayırın ve tatlı tabağı yada uygun boyuttaki bir kalıpla 3 tane yuvarlak kek çıkarın...
    Her kata kremadan bolca sürüp üst üste koyun...
    Daha sonra her tarafını krema ile sıvayıp buzdolabında soğumaya bırakın...Şeker hamurunu pudara şekeri yardımı ile yufka kalınlığında açın. Krema ile sıvadığınız pastanın üzerine dikkatlice yerleştirip fazla kısımlarını kesin...Üzerini istediğiniz gibi süsleyin Ben süslemek için kendi yaptığım gülleri kullandım
    Pişen pasta kekini ılıttıktan sonra yağlı kağıttan ayırın ve tatlı tabağı yada uygun boyuttaki bir kalıpla 3 tane yuvarlak kek çıkarın...Daha sonra her tarafını krema ile sıvayıp buzdolabında soğumaya bırakın...
    Şeker hamurunu pudara şekeri yardımı ile yufka kalınlığında açın. Krema ile sıvadığınız pastanın üzerine dikkatlice yerleştirip fazla kısımlarını kesin...
  2. 30 Nisan 2009
    Konu Sahibi : suzande
  3. Ankara

    Ankara Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Mart 2009
    Mesajlar:
    676
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    foto koyabilirsen daha ii olur canım :)
  4. 3 Haziran 2011
    Konu Sahibi : suzande
  5. almila2008

    almila2008 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    ben şeker hamuru daha önce kullanmadım nerden temin ediyorsunuz?bide pastanın aralara kremanın dışında muz vs...koymuyoruz değilmi?