Yaban Ördeği Yahnisi

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 7 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    Ördeğin tüyleri yolunup ateşin üzerinde küçük tüylerini ütüledikten sonra içini temizleyin. Ördeği iyice yıkayıp temizledikten sonra parçalara bölün. Bir gün sirke içinde yatırın. Çıkardıktan sonra 4-5 su yıkayın. Bu ördek parçalarını içinde iki çorba kaşığı yağ olan tencerede 5-10 dakika kadar arada bir karıştırarak kavurun. Yarım ay biçiminde doğradığınız soğanları, tuzu, biberi tencereye atın. Soğanlar hafif pembeleşinceye kadar ördekle beraber çevirerek kavurun. Soğanlar pembeleşince bir kahve fincanı su içinde erittiğiniz salçayı (veya doğradığınız domatesleri) de tencereye koyun. 1-2dakika kavurduktan sonra iki bardak sıcak su ilave edin. İyice yumuşak olana kadar pişirin.