Yağ, hem yararlı hem zararlı

Konusu 'Güncel Diyet Haberleri' forumundadır ve mask35 tarafından 16 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    16 Nisan 2009
    Konu Sahibi : mask35
  1. mask35

    mask35 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    132
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    86
    Bir etkin zayıflama yöntemi sunuyorum... Kaç kilo vermek istiyorsunuz?
    5-10-15?..
    O kiloyu 2 ile çarpın, çıkan sayı kadar günde o kadar kiloyu vermiş olacaksınız.
    Bunları okuduğumda konuya derinliğine girmeye karar verdim.
    İlk hareket noktam bir şifreydi: "pH..."
    Mantık şöyle... Sorun vücudun "pH" yani "asit" ve "alkali" dengesini sağlamak...

    Yağ, hem yararlı hem zararlı
    Vücut, klasik yeme alışkanlığıyla alınan asitlerin bir kısmını bağırsaklar, idrar ve terleme yoluyla dışarı atıyor, ancak hepsini değil.
    Kalan asit fazlası, tıpkı asitli biftek soslarının eti yumuşatması gibi vücuttaki hücreleri bozuyor.
    Bu durum, vücudu kendini koruma sürecine iter.
    Vücut, alınan besinleri ve vücut yağlarını kendini korumak için kullanır. Çünkü... Yağlar asitleri yakarlar.
    Böylece asitleri depolamak için yağlanma sürekli fazlalaşır.
    Mideniz bulansın istemem, ama gerçeğin iyi algılanması için kanıt olarak vücuttan yağ alınan plastik ameliyatlarda bu yağların içindeki yoğun asit nedeniyle kahverengi hatta siyah olduğunu belirtmeliyim.
    Aslında kısa dönemde baktığımızda bu iyi haberdir.
    Vücut, özellikle belinizde ve kalça altında yağ depolayarak asidin kötülüklerine karşı kendini koruyor.
    Hatta kolesterol gibi kan yağlarıyla da damarların asit etkisiyle delinmesini önlüyor.
    Fakat... Zamanla bu süreç olumsuza dönüşüyor.
    Vücuttaki asit fazlası, kandaki oksijeni azaltıyor. Metabolizma yavaşlıyor. Sindirim yavaşlıyor. Kilo alma ve enerji eksikliği başlıyor.
    Daha da kötüsü, besinlerin mayalanmasına (çürüme) sebep oluyor.
    İltihap, mantar ve küf üretiyor. Ve felaket olan... Bunların hepsi canlı organizmalar.
    Yediğimiz besinlerin yüzde 50'sine ortak oluyorlar. Atık madde üretiyorlar.
    Çok yiyoruz ama yeterli beslenemiyoruz. Bu kısırdöngüde vücut, doku yaparak yenilenemiyor, enzim, hormon, hücre enerjisi, organ faaliyeti için gerekli diğer yüzlerce kimyasal bileşeni üretemiyor.
    Yediklerimiz, enerji üretmek yerine, çürümüş olarak vücudumuzda kalıyor, daha çok asitlenmeye yol açıyor.
    Bu kısırdöngüde sonuç, yorgunluk ve hastalığın yanında istenmeyen kilolardır.

    pH'ınızı yükseltin
    Çözüm, asidi azaltmak ve alkaliyi yükseltmek...
    Yeşil ağırlıklı sebze , alkali değeri yüksek su içmek, bazı beden hareketleriyle bağırsakları daha iyi çalıştırmak çözümün 3 başlığı...
    İçtiğiniz şişe sularındaki etiketlere bakın... Alkali değerinin 8'den yukarı olmasına dikkat edin.
    En az 2.5 litre bu tür su tüketin.
    Ayrıca... Alkali oranı 10 olan suyu üreten cihazlar da var.
    Yukarıda anlattıklarımı doktorunuzla konuşmadan da uygulamayın. pH'ı yüksek su gibi aziz olun.
    Fazla bilgi için 2 kitap...
    * Zayıflamada pH Mucizesi. Dr. Robert O. Young ve Shelley Redford Young/Dharma Yay .
    * Suyun İyileştirici Gücü-Alkali Suyla Sağlıklı ve Genç Kalmanın Sırları/Kimya Müh. Mennan Aysan Kuzanlı-Dr. Recai Yahyaoğlu/Mozaik Yay.

    ALINTI Güneri CIVAOĞLU