"yağ yakan yemekler"adlı kitabı alan var mı

Konusu 'Sağlıklı Beslenme' forumundadır ve tulipbs tarafından 23 Kasım 2007 başlatılmıştır.

    23 Kasım 2007
    Konu Sahibi : tulipbs
  1. tulipbs

    tulipbs Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2007
    Mesajlar:
    378
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Yağlarınızdan Yiyerek Kurtulun
    Dr. Caroline M. Shreeve’in yazdığıYağ Yakan Yemekler adlı kitap hem yiyip hem de kilo vermek isteyenlere ipucu niteliği taşıyor



    Dr. Caroline M. Shreeve’İn yazdığı Yağ Yakan Yemekler doğru besinler tüketerek fazla kilolardan kurtulmanın yollarını anlatıyor. Shreeve göre belli yiyecek ve yeme alışkanlıklarıyla ya vücudun yağ deposundaki fazla yağları eriterek ya da enerjimizi kullanma şeklimizi yeniden düzenlemekle yağların hızlı bir şekilde yakılmasını sağlayabiliriz. Mesela proteinler ısı oluşturarak karbonhidratları yakacağından çok daha fazla kalori yakarak önemli ölçüde metabolizma hızını artırıyor. Negatif kalorili yiyecekler ise özümsenme sürecinde vücuda kullanması için sağladıkları kalorilerden daha fazlasını harcıyor. Belli karbonhidratlar (kan şekerine en az etkisi olanlar) yediklerimizin yağ olarak depolanmaktan ziyade hemen yakılmasını sağlıyor. Aldığınız karbonhidrat ve yağ oranını yeterli kalori alamayacak kadar düşürdüğünüzde vücut, kendi yağ depolarını enerji kaynağı olarak kullanıyor. Yani bir bakıma yağ yakan bir makineye dönüşüyor. Kitapta yer alan yağ yakan yiyecekler arasında biftek, tavuk, alabalık, somon, az yağlı süzme peynir, yumurta gibi protein içeren besinlerin yanı sıra patlıcan, lahana, pırasa, marul, elma, kayısı, kivi, şeftali gibi sebze ve meyveler de yer alıyor.

    Yağ Yakan Çorba
    2 demet taze soğan veya 1 büyük boy ince doğranmış soğan/pırasa
    1 orta boy karnabahar ya da 2 orta boy brokoli
    125 gram ıspanak ya da yarım tane orta boy doğranmış lahana
    1 adet irice sarı biber
    6-8 adet doğranmış kereviz sapı
    2-3 adet büyük boy ince dilimlenmiş havuç
    1 ölçek ev yapımı tavuk ya da sebze suyu
    4-5 adet olgun domates
    Yarım limon suyu
    1 ufak avuç irice doğranmış maydanoz
    2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
    Yarım çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
    1-2 çay kaşığı dövülmüş hardal ve kişniş tohumu (İsteğe bağlı)

    Domates dışındaki tüm sebzeleri ve baharatları büyük bir tencerenin içine koyun. Tavuk ya da sebze suyunu ekleyin ve gerektiği kadar su ilave edin. Kaynamaya başlayana kadar kısık ateşte pişirin. Ardından domatesleri ve limon suyunu ekleyin. Taze otları ve sarımsağı ve pul biberi kattıktan sonra yarım saat kısık ateşte pişirin.
     
  2. 23 Kasım 2007
    Konu Sahibi : tulipbs
  3. tulipbs

    tulipbs Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2007
    Mesajlar:
    378
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    aranızda bu kitabı okuyan var mı ve içinde yazılanlar gerçekten etkili mi merak ediyorum