Yağda Kızarmış Peynirli Börek

Konusu 'Börekler' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 28 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    28 Şubat 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    nefisyemektarifleri.com'dan alıntıdır...
    Babaannem yapar ve bayılırım bu böreğe...

    Ellerimizi yıkayalım...

    1 kase yoğurt
    1 paket kabartma tozu
    1 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    Alabildiği kadar un
    İçi için: Beyaz Peynir
    Maydanoz
    Kızartmak için: Sıvıyağ

    Malzemeleri yoğurma kabınıza alarak hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyerek yoğurun.
    Hazırladığınız hamuru 2 eşit parçaya bölerek iki tane beze oluşturun.
    Her iki bezeyi de oklava ile yaklaşık 40 cm çapında açın.
    Açtığınız hamurun üzerine peynir ve maydanoz ile hazırladığınız iç malzemesini serpiştirin ve üzerini açmış olduğunuz diğer hamur ile kapatın.
    Kenarlarından ve üzerinden hafifçe bastırarak yapıştırın.
    Hamuru bıçak yardımı ile küçük kareler halinde kesin.
    Tavada kızdırmış olduğunuz bol yağda her iki yüzünü de kızartın.
    Afiyet olsun...
     
  2. 28 Şubat 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 4 Mart 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. gingerr

    gingerr Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2008
    Mesajlar:
    441
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    çok yağlı oluyor mu
     
  6. 4 Mart 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  7. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Olur sanırım malesef...
     
  8. 5 Mart 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  9. olgu35

    olgu35 ölümden başkası yalan Pro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    3.424
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    çok lezzetli görünüyor. yağını havlu kağıda aldırınca fazla yağlı olmuyor..
    teşekkürler tarif için a.s.
     
  10. 10 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  11. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Evet öyle yapınca havlu emiyor yağını a.s.