Yağlama

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve chiglet tarafından 12 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    12 Haziran 2008
    Konu Sahibi : chiglet
  1. chiglet

    chiglet 2 çiçek annesi Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.341
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    IIIk sütü mayayla cirpin,daha sonra siviyagini tuzunu ayarlayip kulakmemesi yumusakliginda bir hamur elde edin,mayanlandirmaya birakin.Bu arada yarim bardak siviyagi bir tencerede alin,iki tane sogani rendeleyin ve az bir soteledikten sonra kiymayi ilave edin,kiymayida iyice soteledikten sonra,salcasini ince kiylmis biberi domatesini ,baharatlarini ekleyin. Yarim bardak sicak su ilave edip özlesinceye kadar pisirin.mayalanan hamurdan kücük bezeler alin,pasta tabagi büyüklügünde acin, teflon tavada alt üst pisirin.ben böyle pisiriyorum.bezeler bitince iyice sicak olan kiymali harctan yaglama bazlamasina kasikla heryerine yayin,bu islemi bazlamalar bitinciye kadar devam edin.Önce ortadan sonra tekrar dörde kesin,üstüne sarimsakli yogurtla servis yapin.sivri biber ve maydonoz kullanırsanız daha lezzetli oluyor. Afiyet Olsun
     
  2. 12 Haziran 2008
    Konu Sahibi : chiglet
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Allaaah:KK66: mükemmel bu çok severim yağlamayı...Kayınvalidem harika yapar..Canım çekti:KK66: tşk.cicim emeğne sağlık..
     
  4. 13 Haziran 2008
    Konu Sahibi : chiglet
  5. Hoppidi

    Hoppidi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2008
    Mesajlar:
    323
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    benim kayserili bir arkadaşım vardı..o çok yaprdı bu tarifi..harika bir şey..herkeze tavsiye ederim..
     
  6. 14 Haziran 2008
    Konu Sahibi : chiglet
  7. KardelenMasaliM

    KardelenMasaliM Musmutlu:) Üye

    Katılım:
    24 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.039
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    ayy aksam aksam canim nasilll cektiiiii