Yalancı Ekmek Kadayıfı / Etimek Tatlısı (Resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve HAYALKIZ tarafından 16 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    16 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : HAYALKIZ
  1. HAYALKIZ

    HAYALKIZ ece cerenin annesi:) Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    604
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    HARIKA OLUYORRR

    u tatlı etimek tatlısı olarak bilinir genelde ama ben ilk yediğimde ekmek kadayıfına benzetmiştim, sonraları bu benzetme konusunda yalnız olmadığımı farkettim, sizde benim gibi tatlıyla arası iyi olmayan ama o yoğun tadına rağmen ekmek kadayıfına dayanamayanlardansanız, kesinlikle denemelisiniz. Benim yediğim tatlının üzerinde ayrıca krem şanti vardı ama fazla olur diyorsanız sadece krema da kullanabilirsiniz. Ben etimeklerin üzerine krema olarak su muhallebisi kullandım gayet güzel oluyor ama isterseniz bir litre süte, bir su bardağı un, 1 çay bardağı şeker ve vanilya karıştırarak da yapabilirsiniz. Daha hafif bir tat elde etmek isterseniz muhallebiye şeker karıştırmayın.

    Malzemeler:

    * 1 Paket tuzsuz etimek

    Şerbeti İçin:

    * 2 Su bardağı toz şeker
    * 2 Su bardağı kaynar su

    Muhallebisi için:

    * 5 Su bardağı süt
    * 1 Çay bardağı toz şeker
    * 1 Tutam tuz
    * 1 Kahve fincanı su
    * 3 Çorba kaşığı buğday nişastası

    Krem Şanti İçin:

    * 1 Paket krem şanti
    * 1 Buçuk su bardağı süt

    * Öncelikle şerbeti hazırlamak için şekeri bir yanmaz yüzeyli bir tencere alın ve kavurmaya başlayın.
    * Şekerler topaklanacaktır, endişelenmenize gerek yok, iyice esmerleşinceye kadar kavurun, sonra üzerine kaynar suyu ekleyin ve topaklanan şekerler çözününceye kadar kaynatın.
    * Etimekleri kare bir borcama dizin, hazırladığınız şerbeti etimeklerin üzerine gezdirin.

    * Muhallebisini hazırlamak için bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
    * Muhallebi pişince caktan alın ve mikserden geçirin.
    * Muhallebiyi şerbetlenmiş etimeklerin üzerine dökün ve bir spatula yardımıyla üzerini düzleştirin.
    * Hemen servis yapacaksanız muhallebi soğuduktan sonra kremşantiyi hazırlayıp, üzerine dökebilirsiniz yada vaktiniz varsa buzdolabında 1 gece bekletin ve servis yapacağınız zaman krem şantiyi, üzerine ilave edin.
    * Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
     
    Son düzenleme: 16 Ağustos 2010
  2. 16 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : HAYALKIZ
  3. HAYALKIZ

    HAYALKIZ ece cerenin annesi:) Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    604
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
  4. 16 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : HAYALKIZ
  5. HAYALKIZ

    HAYALKIZ ece cerenin annesi:) Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    604
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Ben tarıfı sıteden aldım yaptım muhtesem oldu siddetle tavsıye edıyorum:)))
     
  6. 17 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : HAYALKIZ
  7. alperen

    alperen Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    391
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    sabah sabah cin iskencesi harikaaaaaaaaaaaaa
     
  8. 17 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : HAYALKIZ
  9. egeli..

    egeli.. Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2008
    Mesajlar:
    328
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    108
    ay gercekten muhtesem gozukuyor ama merak ettim neden sekeri kaynatmadiniz da kavurdunuz yarin mutlaka denicem ellerinize saglik
     
  10. 17 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : HAYALKIZ
  11. ikoncan85

    ikoncan85 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.073
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    bu ne kızzzzzzzzzzz amanınnn
     
  12. 18 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : HAYALKIZ
  13. HAYALKIZ

    HAYALKIZ ece cerenin annesi:) Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    604
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    canım ılk once sekerı esmer olacak sekılde kavuruyorsun bunu yapman sart esmer seker olana kadar kavur
     
  14. 18 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : HAYALKIZ
  15. HAYALKIZ

    HAYALKIZ ece cerenin annesi:) Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    604
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    kız sende ıftardan sonra baksana sabah sabah ne işin var yemek bölümünde:))
     
  16. 15 Aralık 2011
    Konu Sahibi : HAYALKIZ
  17. everytime_night

    everytime_night Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2009
    Mesajlar:
    572
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    108
    wawa süper yaaa yapıcak mutlakaa
     
  18. 15 Aralık 2011
    Konu Sahibi : HAYALKIZ
  19. merguana

    merguana Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2009
    Mesajlar:
    4.697
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    süper bişeye benziyor ama mikser almam lazım önce:KK1: