Yalancı Ekmek Kadayıfı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve megilara tarafından 2 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    2 Haziran 2008
    Konu Sahibi : megilara
  1. megilara

    megilara onelife,onesoul,onelove.. ÜZGÜN Pro Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.385
    Beğenildi:
    24
    Ödül Puanları:
    148
    dilerseniz 2 paket etimek kullanarak etimekleri 2 kat yapabilirsiniz,
    o zaman şeker ve suyu 2 katı koyarsınız



    1 paket tuzsuz etimek

    - 1,5 su bardağı toz şeker

    - 1 litre süt

    - 2 dolu yemek kaşığı nişasta

    - 1 dolu yemek kaşığı un

    - 1 paket krem şanti

    - Hindistan cevizi

    Etimekleri borcama dizin. Diğer tarafta şekeri bir tencereye koyup altını yakın, 2 su bardağı su ilave edip şurubu hazırlayın. Şurubu etimeklerin üzerine sıcak olarak dökün.

    Muhallebisi için; süt, nişasta ve unu karıştırarak koyuca bir kıvama gelene dek pişirin ve bunu da etimeklerin üzerine dökün. 1 poşet krem şantiyi krema yapıp, muhallebinin üzerine düzgünce sürüp hindistan cevizi ile süsleyin. Dolapta 1 saat bekledikten sonra servise hazırdır.
     
    Son düzenleme: 2 Haziran 2008
  2. 13 Mayıs 2011
    Konu Sahibi : megilara
  3. bipsi

    bipsi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    116
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    paylaşım için teşekkürler