Yalancı Krem Karamel-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Barcman tarafından 25 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    25 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  1. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    krem karamelin tarifinde yumurta çoktur dolayısıyla hazmıda güçtür ayrıca yapımıda zahmetli ve risklidir verdiğim tarifi denemenizi öneririm hem yapımı kolay hemde çok lezzetli bir tatlıdır bayılacaksınız

    1 kg süt
    1 yumurta
    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    9 yemek kaşığı toz şeker
    1 vanilya
    karameli için bir kepçe toz şeker



    sütü tencerenize koyup yumurta, nişasta, un , şeker ve vanilyayı koyup iyice karıştırın. Mütemadiyen karıştırarak muhallebi gibi koulaşana kadar pişirin. Pişirdiğiniz muhallebiyi krem karamel
    kaplarınıza boşaltın ( Özel kabınız yoksa nescafe fincanının yarısı kadar bölümüne koyun) 1 kepçe şekeri hiç susuz küçük bir sahanda ocak üstünde eritin. Eriyip kızınca kaptaki kremlerin üstüne birer kaşık dökün. Ilınınca buzdolabında soğutun. Servis yaparken kabı tabağa ters çevirin
    NOT = karameli muhallebinin üstüne dökünce donup kristalleşirse korkmayın dolapda biraz bekleyince erir afiyet olsun
     
  2. 21 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  3. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    eveet bugün misafirlerime krem karamelde yapmıştım resmini ekleyim dedim ömrüm elimde fotoğraf makinasıyla geçiyor valla
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  4. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  5. Dishe

    Dishe ✿❤aŞk-ı KıYaMet❤✿ Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.003
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    enfes gorunuyor..cokacimcoook
    en yakın zamanda denıyıcem..kaydirigubbakcemile5
    ellerıne saglık..:icecream:
     
  6. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  7. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    şiddetle tavsiye ederim bugüne kadar kim yediyse tarifini aldı çok hafif ve lezzetli oluyor
     
  8. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  9. megilara

    megilara onelife,onesoul,onelove.. ÜZGÜN Pro Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.385
    Beğenildi:
    24
    Ödül Puanları:
    148
    wayyyy harika görünüyor
    çok severim krem karameli
     
  10. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  11. megilara

    megilara onelife,onesoul,onelove.. ÜZGÜN Pro Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.385
    Beğenildi:
    24
    Ödül Puanları:
    148
    kafam karıştı önce karamelleri kaba koyup kremleri sonra doldurmuyor muyuz?
     
  12. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  13. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    hayır canım muhallebisini kalıba koyuyorsun sıcakken karamelini kaşıkla üstüne koyuyorsun buzdolabında soğuyunca o aşağı iniyor
     
  14. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  15. mltm87

    mltm87 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.343
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    ellerine sağlık bunu muhakkak denicem..çok makbule geçti yumurtası az olduğu için
     
  16. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  17. balpetegim

    balpetegim küçük prensin annesi Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.251
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    ben de en kısa zamanda yapmayı düşünüyorum...krem karameli çok severim,hiç evde yapmamıştım...
    yalnız ben bu karamel işini pek beceremiyorum,bir keresinde yakmıştım...bunun bi püf noktası var mıdır?
     
  18. 23 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  19. Elis

    Elis Guest

    muhallebi daha fincanda ikenmi ,karameli dokuyoruz.....anlamadim tamda:uhm: