Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Nilmisra tarafından 20 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    20 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Nilmisra
  1. Nilmisra

    Nilmisra Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.374
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    38
    bu tatlımı sık sık yaparım Eşimin en çok beğendiği tatlıdır.



    1 kilo süt
    Yarım paket margarin
    1 su bardağı un
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya
    8-10 tane sade büskivi
    Üzerine tarçın

    margarini tencerede eritin ve unu ekleyin 1-2 dk kavurun. bu işlemi yaparken tel çırpıcı kullanın ki topak topak kalmasın. Üzerine sütü ve şekerini ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırın . kaynamasına yakın vanilyasını ekleyin ve kaynadıktan sonra 1-2 dk daha kaynasın. Ocağı kapattıktan sonra tel çırpıcıyla bir müddet çırpıyorum komik bulacaksınız ama miksere üşeniyorum . Aslında kollarım çalışsın istiyorum bu teknolojiyle iyice otomatiğe bağlandık gibi geliyor bana. Kekimi dahi miksersiz çırparım ve kocaman kabarır :)) borcama büskivileri dizin ve üzerine tatlıyı dökün. soğuduktan sonra tarçın serpin. büskivinin amacı tatlının daha kolay dilimlenmesi için ..
     
  2. 22 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Nilmisra
  3. ela_ekin

    ela_ekin Üye Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2007
    Mesajlar:
    679
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    malzemelerin miktarı ne kadar??
     
  4. 22 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Nilmisra
  5. moonxlight

    moonxlight Yeni Üye Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    132
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bende bu tatlıyı sizin gibi yapıyorum.Tek fark yağ hiç koymuyorum.Altını kapattıktan sonra 10 dakika çırpıyorum.Bisküvide koymuyorum.Ellerinize sağlık buda farklı bir tarif.
     
  6. 24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Nilmisra
  7. Nilmisra

    Nilmisra Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.374
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    38
    Haklısınız çeşit çeşit tavuk göğsü tarifi okudum. büskivileri dizince dilim olarak daha güzel çıkıyor daha güzel görünüyor. ama yağsız tavuk göğsünü hiç tatmadım.
     
  8. 3 Şubat 2011
    Konu Sahibi : Nilmisra
  9. evdefnaz

    evdefnaz ﷲ Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2008
    Mesajlar:
    5.375
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    tarifin için tesekkürler ellerine saglık canım bunu kaydettim bir yere:KK71:
     
  10. 21 Mart 2012
    Konu Sahibi : Nilmisra
  11. _cimcime_

    _cimcime_ Ya Fettâh Ya Rezzâk Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2007
    Mesajlar:
    913
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    resim yok ama paylaşım için sağol