Yalancı Tavuk Göğsü

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve chatlak tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  1. chatlak

    chatlak özgür Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2006
    Mesajlar:
    595
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    * Öncelikle yarım paket margarini tencereye alın.
    * Üzerine 1 su bardağı unu ilave edin.
    * Pembeleşinceye kadar devamlı karıştırarak kavurun.
    * 4 su bardağı sütü ayrı bir tencerede ısıtıp, 1.5 su bardağı tozşeker ile birlikte karıştırın.
    * Şekerli sütü kavrulan una ekleyip, iyice karıştırın.
    * Topaklanmamasına dikkat edin.
    * Muhallebi kıvamına gelince karışımı ateşten indirin.
    * Mikserle 15-20 dakika çırpın ve soğumaya bırakın.
    * Daha sonra muhallebiyi ince uzun bir tepsiye yayın.
    * Sos malzemesini ayrı bir kapta mikserle çırpın.
    * Tavuk göğüslerinin üzerine yayın ve buzdolabında soğutun.
    * Dolaptan aldıktan sonra dilimleyip iki yanından içe doğru katlayarak servis tabağına alıp, servis yapın.
     
  2. 23 Ekim 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  3. Noa

    Noa Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    659
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    86
    Ben bunu yapıyorum süper oluyor. Ancak sosunda ki çiğ yumurtadan tedirgin olduğum için sosunu ben mari uada çokçok kısık ateşte çok az pişiriyorum
     
  4. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  5. teolog

    teolog Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8.005
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    tarif cok güzel görünüyor ama sosuna yumurta katmasak olurmu malum ciğ yumurta insanları viraz tedirgin edebiliyor