yalancı tavuk göğsü

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve kelebeklikuzu tarafından 13 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    13 Eylül 2010
    Konu Sahibi : kelebeklikuzu
  1. kelebeklikuzu

    kelebeklikuzu SANA EMANETİZ RABBİM... Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.233
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    Öncelikle yağımızı ve unu güzelce kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
    süt ve şekeri ayrı bir kapta karıştırıp tenceremize ekliyoruz ve sürekli karıştırıyoruz. göbek atamaya başlayınca içine damla sakızını atıyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
    ben tatlı göbek atmaya başlayınca karıştırma işlemini mikserle yapmaya başlıyorum.
    piştikten sonra ocağı kapatıp içine vanilya ilave edip yaklaşık yarım saat kadar çırpmaya devam ediyoruz.
    işin sırrı çırpmada diyebilirim. ne kadar çok çırpılırsa o kadar lezzetli oluyor.
    daha sonra ıslattığımız borcama döküp buzdolabında bekletiyoruz.
    isteğe göre hindistan cevizi ve tarçın ile servis yapıyoruz.
    Afiyet olsun....
     

    Ekli Dosyalar:

  2. 13 Eylül 2010
    Konu Sahibi : kelebeklikuzu
  3. kelebeklikuzu

    kelebeklikuzu SANA EMANETİZ RABBİM... Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.233
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    MALZEMELER
    *1lt süt
    *1 su bardağı un
    *1,5 su bardağı şeker
    *yarım paket sanayağ
    *vanilya
    *Damla sakızı

    öncelikle unumuzu yağla birlikte kokusu çıkıncaya kadar güzelce kavuruyoruz.
    başka bir kapta karıştıdığımız şeker ve sütümüzü ekleyip karıştırmaya başlıyoruz.
    tatlımız göbek atmaya başlayınca içine damla sakızını katıp karıştımaya devam ediyoruz.
    (ben tatlı göbek atmaya başlayınca mikserle karıtırmaya başlıyorum.)
    pişince tatlımızı ocaktan alıp içine vanilya ekliyoruz be yaklaşık yarım saat kadar daha çırpıyoruz. işin sırrı karıştırmada diyebilirim. ne kadar çok karıştırılırsa o kadar lezzetli oluyor.
    karıştırma işlemi bitince borcamı biraz ıslatıp tatlımızı döküyoruz ve bozdolabında bekletiyoruz.
    isteğe göre tarçın ve hindistancevizi ile servis yapıyoruz.
    Afiyet Olsun.....
     
  4. 1 Ekim 2010
    Konu Sahibi : kelebeklikuzu
  5. winnie06

    winnie06 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    83
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    88
    Bunu ben kuplara koyup üzerine çikolata sosu ve damla çikolata koyarak servis yapıyorum.
     
  6. 1 Ekim 2010
    Konu Sahibi : kelebeklikuzu
  7. nursena07

    nursena07 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    4.915
    Beğenildi:
    2.758
    Ödül Puanları:
    163
    ellerine sağlık...
     
  8. 14 Ekim 2010
    Konu Sahibi : kelebeklikuzu
  9. cennetimsin

    cennetimsin hoşgeldin paşam Üye

    Katılım:
    16 Şubat 2010
    Mesajlar:
    392
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    yaptım ve borcama koymadan önce büsküvileri rondodan geçirdim altına koydum sardım ve eşime ve arkadaşına ikramda bulundum bayılarak yediler ikinci dilimleri istediler bugün yine yapacağım teşekkürler