Yaprak sarmalarım güzel olmuyor..

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve ayse_87 tarafından 12 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    12 Ekim 2010
    Konu Sahibi : ayse_87
  1. ayse_87

    ayse_87 Bir ben miyim perişan??? Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    232
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Yemesini çok severim ama yaptıklarım bir türlü güzel olmuyor tatsız oluyor başkalarının yaptıklarını beğeniyorum tarifini alıyorum ama bir türlü onların yaptıklarının tadına benzemiyor... :eek:klava:
     
  2. 12 Ekim 2010
    Konu Sahibi : ayse_87
  3. sensizmiasla

    sensizmiasla Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2009
    Mesajlar:
    66
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    neden olmuyor acaba sıkı mı sarıyorsunuz birde içine nane koymayın kavurmadan yapın içerisine mutlaka az karabiber ve bulgur koyun bol maydonoz soğan domates rendeleyin az tuz salça başka birşey yok arkadaşımyaprak güzzel olmalı ii pişmeli kısık ateşte.. bunları yapıyor musunuz ? bende herkesin sarmasını beğenmem kendiminkinden başka :KK70::KK70: üzgünüm bgn sölemesi ayıp dolma yaptım annem permaklarını yedi gerçekten azcık salças fazla olmasına rağmen :KK70::KK70:
     
  4. 1 Kasım 2010
    Konu Sahibi : ayse_87
  5. yelizaze

    yelizaze Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2010
    Mesajlar:
    1
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    iç harcı çok önemlli sarmanın acaba malzemelrındemı sorun var?
     
  6. 2 Kasım 2010
    Konu Sahibi : ayse_87
  7. oykumruyam

    oykumruyam Öyküm abla olduuu:) Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.024
    Beğenildi:
    17
    Ödül Puanları:
    148
    ben kuru nane koyarım biraz içine
    çok da lezzetli olur :)
     
  8. 4 Kasım 2010
    Konu Sahibi : ayse_87
  9. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106

    neden nane konulmadığını merak ettim ben sarmayada,dolmayada mutlaka taze nane yoksa kuru nane koyarım güzel olur
     
  10. 17 Aralık 2010
    Konu Sahibi : ayse_87
  11. gupse

    gupse Aktif Üye Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    12
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    merhaba ben yaprak sarmasının içine biraz kuru fesleğende katarım değişik bir lezzet oluşturur. Bir de yaprak sarmasını pişirirken suyunu çok kattığımız zaman sanki lezzeti suyunda kalıyormuş gibi gelir bana. bunlar benim acizane fikirlerim.
     
  12. 19 Aralık 2010
    Konu Sahibi : ayse_87
  13. ema1

    ema1 Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr Pro Üye

    Katılım:
    10 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    19.454
    Beğenildi:
    7.402
    Ödül Puanları:
    238
    Bazıları kuşüzümü yenibahar ile sarmayı lezzetsiz yapıyorlar lezzetin sırı mısır pirinci dolmalık olacak,salça,karabiber,nane,maydonoz,zeytinyağı sarmaları sıkı sardıktan sonra üstünü su ve tabak kapatacak tencerenin kapağı örtülecek kısık ateşte pişirilecek
     
  14. 19 Aralık 2010
    Konu Sahibi : ayse_87
  15. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    Herkesin zeytinyağlı dolma yapışı farklıdır.Kimi tuzlu sever z.yağlı yaprak sarmasını kimi tatlı sever.Biraz da yöreden yöreye değişiyor sanırım.Tatlı yapan tuzlu olmaz der ,tuzlu yapan şeker konmaz der.En iyisi kimseyi irdelememek ve dolmayı kendi damak tadına göre yapmak..:KK34:

    Bana gelince..Biz zeytinyağlıları tatlı yaparız.Kendi tuzlu yaptığı halde benim dolmamı yiyip te beğenmedim diyen hiç çıkmadı daha..Biz yaprak dolmasının içinde de zeytinyağı,bol soğan,fıstık,domates,pirinç,az kimyon,az karabiber,yenibahar,tarçın,tuz,şeker,kuşüzümü,biraz kuruüzüm,maydanoz kullanırız,salça kullanmayız.Çok kısık ateşte ,çok az su ilavesiyle kontrol ederek ağır ağır pişiririz.Öyle ki pişip ocaktan aldığımızda tencerede hiç su olmaz ve dibini de asla tutmaz.Dolmayı yayvan bir tencerede en fazla 2 kat olacak şekilde dizer,pişiririz.Bu da alttakilerin çok üsttekilerin az pişmesini önler.Ayrıca pişer pişmez tencereden servis tabağına boşaltılırız ki kıvamı bozulmasın..:KK34:
     
  16. 19 Aralık 2010
    Konu Sahibi : ayse_87
  17. katikula

    katikula Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    35.592
    Beğenildi:
    12.565
    Ödül Puanları:
    288
    soğanı bol olması lazım vede yağı bol olması lazım;
    kuş üzümü koy
    baharatını güzel ayarla karabiber maydonoz çok az da tarçın koy zeytinyağlı için
    limon
    kısık ateşte pişir
    kuş üzümü koyarsan şekere gerek yok koymazsan 1 tatlı kaşığı şeker
    Afiyet olsun :KK56:
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 19 Aralık 2010
  18. 22 Aralık 2010
    Konu Sahibi : ayse_87
  19. BenArabesk

    BenArabesk Yeni Üye Üye

    Katılım:
    6 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    4.608
    Beğenildi:
    33
    Ödül Puanları:
    0
    iç harcından olabilir yada pirincleri tam pişmiyordsa olabılır..
    ben..iç harcı hazırlayıp kısık ateste bıraz demlettırıp sonra demlenen harcı yapraga sarıp tekrar kısık ateste 1saat pişiyorum..

    siz guzel olmuyor demıssınız ama neden guzel olmadıgını yazmadıgınız için çok fazla yardımcı olamadım