Yardım !!! Kuru Fasulye yapamıyorum:(

Konusu 'Arşiv' forumundadır ve SHXIXNE tarafından 9 Haziran 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    9 Haziran 2008
    Konu Sahibi : SHXIXNE
  1. SHXIXNE

    SHXIXNE O Artık 3 Ü 1 Arada Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2008
    Mesajlar:
    683
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Kuru fasulye yapamıyorum .Nedendir bilmiyorum pişmiyor fasulyem.
    Kuru fasulyeyi aksamdan ıslatıyorumSonra fasulyeleri haşlıyorum.Soganları kavuruyorum salçasını koyuyorum. fasulyelerini koyuyorum biraz kavuruyorum sonra suyunu ilave edioyrum .Ama pişmiyor :KK43: Yardım edin ne yapmam gerek ?
    Bazı arkadaslar fasulyenden kaynaklanıyordur her fasulye pişmez diyorlar sizce neden pişiremiyorum ?
  2. 9 Haziran 2008
    Konu Sahibi : SHXIXNE
  3. Mineeee

    Mineeee Üye Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2007
    Mesajlar:
    180
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Tencere de pisiriyorsan cok zor.Düdüklü tencere de pismesi lazim.
  4. 9 Haziran 2008
    Konu Sahibi : SHXIXNE
  5. SHXIXNE

    SHXIXNE O Artık 3 Ü 1 Arada Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2008
    Mesajlar:
    683
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Evet tencerede pişiriyorum. Düdüklüde hiç pişirmedim nasıl pişiyor bilmiyorum ?
  6. 9 Haziran 2008
    Konu Sahibi : SHXIXNE
  7. gxuxndxuxzxuxn karanlxixxgxxix

    gxuxndxuxzxuxn karanlxixxgxxix düzce'mi özledim Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    4.295
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    bende hiç akşamdan ıslatmam kurufasülyeleri
    reisin kuru fasülyelerini kullanıyorum
    fasülyeleri ayıklıyorum bi güzel yıkıyorum tencereye koyuyorum sıcak su ekliyorum
    soğanları içine doğruyorum (eşim içinde soğan görmeyecek)ve haşlanmaya bırakıyorum haşlanıyor gayet yumuşak şekilde oluyorlar ve salçasını toz biberinide ilave edip bir taşım daha kaynatıyorum gayet iyi oluyor
    bazı fasülyelerde pişmeye bilirler ben her zaman açık değil de kapalı alırım
  8. 9 Haziran 2008
    Konu Sahibi : SHXIXNE
  9. bekolim

    bekolim hazirlnms neRye gidyOrsun Pro Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2007
    Mesajlar:
    5.002
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    36
    Evet duduklude pisirmen lazim o zaman yumusacik olur ve siserler yerimseniben
  10. 9 Haziran 2008
    Konu Sahibi : SHXIXNE
  11. SHXIXNE

    SHXIXNE O Artık 3 Ü 1 Arada Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2008
    Mesajlar:
    683
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bende kapalı alıyorum ama saatlerce kaynadıgı halde pişmiyorlar ve parçalanıyorlar kötü görüntü yani
  12. 9 Haziran 2008
    Konu Sahibi : SHXIXNE
  13. SHXIXNE

    SHXIXNE O Artık 3 Ü 1 Arada Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2008
    Mesajlar:
    683
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Peki düdüklüdeki tarifi verirmisin ?
    soganları , salçayı kavurup fasulyeyi ekleyip suyuu katıp düdüklüde öylemi pişirecegim yoksa sadece fasulyeleri düdüklüde pişirip sonra soganlarını ayrı bir tencerede kavurup fasulyeleri sonramı ekliyeceğim?
  14. 9 Haziran 2008
    Konu Sahibi : SHXIXNE
  15. SEN_KOLIK

    SEN_KOLIK herkez YALANCI!! Pro Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.463
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    38
    simdi ben kendi yaptigim gibi anlatayim sana ben fasulyeleri bolcana islatirim aksamdan sonra bir yemeklik ayirip kalani posetler buzluga atarim bir dahaki pisirmende kolaylik olur
    sogan biber ve eti düdüklüye koyar kavururum kavrulduktan sonra salca kirmizi biber ilave ederim sonra fasulyeleri hepsini bir güzel karistirip suyunu ilave ederim ve tuzunu kapagini kapat pistigini kokusundan anlarsin canim
  16. 9 Haziran 2008
    Konu Sahibi : SHXIXNE
  17. ilayda26

    ilayda26 Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bende düdüklüde pisiririm, ilk önce tereyag ve biraz siviyag koyarim. Eti güzelce kavururum. Içine sogan veya istege gôre yesil biber eklerim. onlarida güzelce kavururum. Soganin özü dökülecek. Sonra yarim kasik domates, yarim kasik biber salçasi atarim. Tekar bir iki kavururum. Sonra bir gece önceden isaltilmis fasülyeyi eklerim, yine bir iki dakika kavurum ve sicak suyunu ilave ederim. Bir et bulyonu at bu benim pûf noktam yerimseniben düdüklünün agzini kapak ve 25 dakika sonra pismis demektir.

    Bazilari kuru bakliyat pisirirken tuzu yemek pistikten sonra atin diyorlar. Yoksa sert oklyormus. Ne kadar dogru bilemem artik. Ben hiç yapmadim.

    SAna afiyet olsunnnnn :icecream:
  18. 9 Haziran 2008
    Konu Sahibi : SHXIXNE
  19. serap xoxzbodur

    serap xoxzbodur Üye Üye

    Katılım:
    4 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    657
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    ben normal tencerede pişiriyorum. Düdüklüde yapmaya korkuyorum( Hİç kullanmadım). Akşamdan fasulyeleri suyun içinde bırakıyorum. Ertesi gün haşlıyorum( Suyu çekerse üzerine kaynar su ile pişirmeye devam et. Soğuk su ekleme.Sertleşir. Yumuşacık olduktan sonra bir tavada 1 çay bardağından biraz fazla sıvıyağ soğan salça ve azıcık toz şekeri kavurup haşladığım fasulyeye ekliyorum. enson tuz atıp biraz daha pişirip kapatıyorum.Canım kullandığın fasulyedende olabilir. Ben yaylanın anadoluda olabilir sıra fasulyesini kullanıyorum.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.