yardımmm lütfennn

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve RUKPE tarafından 12 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    12 Şubat 2010
    Konu Sahibi : RUKPE
  1. RUKPE

    RUKPE Guest

    arkadaşlar,yarın akşama misafirim gelecek. menü olarak tarhana çorbası,tavuk sote,pirinç pilavı ve salata düşünüyorum ama yanına soğuk bir mezede eklemek istiyorum.nolur bana bildiğniz tariflerden verinn..yada daha uygun bir menüde olabilir.tavsiyelerinize ihityacım var.
     
  2. 12 Şubat 2010
    Konu Sahibi : RUKPE
  3. kuzum

    kuzum Bu konida hassasum Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    8.591
    Beğenildi:
    252
    Ödül Puanları:
    163
    Patlıcan salatası, rus salatası, şehriye salatası (tarifini ramazanda burdan almıştım) yeşil fasülye pişiriyorum meze niyetine koyuyorum sofraya.
     
  4. 12 Şubat 2010
    Konu Sahibi : RUKPE
  5. _su_

    _su_ Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2010
    Mesajlar:
    58
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ezme koyabılırsın canm patlıcan salatası koyabılırsın kırmızı biber közleyıp guzelmı gorunum saglayabılırsın:kedi:
     
  6. 12 Şubat 2010
    Konu Sahibi : RUKPE
  7. portakallı kereviz, fırında mantar, zeytinyağlı barbunya, renkli patetes topları, haydari, yoğurtlu mayonezli kereviz salatası. zeytinyağlı enginar dolması ,meksika fasulyesi salatası herse, humus buharda pişmiş brokoli havuç üstüne yoğurt dereotu cevizle süslersen çok şık duruyo ayrıca. ay bide rakı aç bunların yanına oyyysempatiksalakcinni
     
  8. 12 Şubat 2010
    Konu Sahibi : RUKPE
  9. RUKPE

    RUKPE Guest

    Zeytinyağlı barbunya nasıl yapılır acabaa? çok mu oldum :kedi:
     
  10. 12 Şubat 2010
    Konu Sahibi : RUKPE
  11. kuzum

    kuzum Bu konida hassasum Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    8.591
    Beğenildi:
    252
    Ödül Puanları:
    163
    Kız, bende bilmiyorum ama sanırım kuru fasülye gibi filan yapılır.:hulya::kedi:
    Olmadı aç gogılı bak nasıl yapılırmış. Çareler tükenmez bebemsempatiksalakcinni
     
  12. 12 Şubat 2010
    Konu Sahibi : RUKPE
  13. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    evet ben kuru fasulye ğibi yapıyorum akşamdan ıslatıpta pişirikene içine 1 havucu ve 1 patatesi ufak küp küp kesiyorum ister soğuk ister sıcak servis edebilirisn pişerken içine 1 adette kesme şekeri at mutlaka,
    ortaya derin servis tabağına koyarsan üzerini maydonozla süsle
     
  14. 12 Şubat 2010
    Konu Sahibi : RUKPE
  15. kız biz buzluğa atıyoruz barbunyayı yazdan ayıklayıp.
    onu yıkar ocağa koyarız. ilk suyunu dökeriz.kara bi su çıkıyo ya. bi daha kaynamaya koyarız. bi yandanda havucu küp küp doğarırz.soğanı doğrarız. kavururuz. üç dört dişte sarımsak.sonra salça ekleyip azcık daha kavururuz. kaynayan barbunyaya ekleriz bunu. istersen bir küçük pateteside küp küp doğrayıp en son ekleriz. biraz toz şeker ekleriz. pişince de üstüne zeytinyağı.. yemede yanında yat yawyerimseniben
     
  16. 12 Şubat 2010
    Konu Sahibi : RUKPE
  17. kurusuda aynı mantıkla yapılıyo bu arada ..
     
  18. 12 Şubat 2010
    Konu Sahibi : RUKPE
  19. RUKPE

    RUKPE Guest

    Ya bu sitedeki herkes böyle tatlımı acaba? bu cevabınız çok hoşuma gitti. çok sempatiksiniz valla. görmeden içim ısındı size.bana fikir veren herkese çok teşekür ederim.
    yarın akşama yapacağım zeytinyağlı barbunyayı.daha ilk denemem olcak.inşallah rezil olmam misafirlere..beceririm inşallah.