Yardm

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve munzur tarafından 4 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : munzur
  1. munzur

    munzur sabırsız melek Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2008
    Mesajlar:
    185
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    slm arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. dolmalık patlıcan kurutmaya çalışıyorum. ama beceremedim galiba......? yanlışmı yapıyorum bileniniz varsa bana anlatsın lütfen.
    benim yapış şeklim: patlıcanları alacalı soyup içlerini boşalttım ve ipe dizim kuruttum. kuruyan patlıcan öyle küçüldüki onları nasıl dolmalık yapacam bilmiyorum. lütfen yardım sevgiler.......:1no2:
     
  2. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : munzur
  3. Peri

    Peri Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    293
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Canım kolay gelsin .Ben patlıcan kuruturken alacalı soymuyorum.daha doğrusu hiç soymuyorum kabuğu olduğu gibi kalıyor.Kuruyunca tabii bir miktar küçülüyor.pişireceğin zanam haşlıyorsun sonra içlerini dolduruyorsun.Kışın afiyetle yemen dileğimle...
     
  4. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : munzur
  5. Peri

    Peri Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    293
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Aaaa çok hoşuma gitti deneyecem ben çıkan patlıcan içlerini derin dondurucuya koyuyordum börek yaparken kullanıyordum patlıcanlı börek için..Soğanla kavurup kullanıyordum... çok güzel oluyor tavsiye ederim...
     
  6. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : munzur
  7. derman

    derman Gökkuşağı istiyorsan ;yağmura katlanmalisin. Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2007
    Mesajlar:
    5.141
    Beğenildi:
    1.558
    Ödül Puanları:
    163
    Dolmalik mi kurutacaksin. Annem içini oyuyor sonra ipe geçirip balkona asiyor. Kurduktan sonra kişin dolma yapmak için kullaniyor.
     
  8. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : munzur
  9. munzur

    munzur sabırsız melek Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2008
    Mesajlar:
    185
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşlar sağolun şimdi ben doğru yaptım galiba ama bidahaki sefere kabuklarını soymicam anladığım kadarıyla. yani o patlıcanların bukadar küçük olması normal dimi.
     
  10. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : munzur
  11. xixlgxixns

    xixlgxixns KUZULARIM VE BEN Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    734
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Kabuklarını soymadan içlerini oy ipediz ve kurut.Onu kışın haşladıgın zaman büyüyor. güzel bol soğan sarımsak kimyon ve narekşili bi iç yapıp doldurursun Afiyetle yersin.
     
  12. 5 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : munzur
  13. TuRuNCu

    TuRuNCu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.957
    Beğenildi:
    2.395
    Ödül Puanları:
    238
    canım patlıcanların küçülmesi tabiki normal.Zaten onu pişireceğin zaman önce suda haşlıyorsun.Haşlandığında içerisi açılıyor patlıcanın ve rahat rahat doldurup pişiriyorsun.Ayrıca biz de alacalı soyar öyle kuruturuz.
     
  14. 5 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : munzur
  15. MonaPisa

    MonaPisa Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    5.906
    Beğenildi:
    46
    Ödül Puanları:
    148
    Peki bir şey de ben sorayım.
    Bu patlıcanları illaki güneşte mi kurutmak gerekiyor?
    Benim evimde öyle güneş gören bir yer yok, ayrıca balkon bile yok :KK43:
    Nasıl kurutabilirim ki?
     
  16. 5 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : munzur
  17. TuRuNCu

    TuRuNCu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.957
    Beğenildi:
    2.395
    Ödül Puanları:
    238
    Canım patlıcan zaten zor kuruyor.Güneşe çıkarmadan kurutmak zor olur herhalde.Güneş görecek ki iyice içini çeksin.Evin içinde günlerce uğraşırsın kuruması için.Bide uzun süre açıkta durduğu için iyice kararır ve çürümeye başlıyabilir.
     
  18. 5 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : munzur
  19. MonaPisa

    MonaPisa Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    5.906
    Beğenildi:
    46
    Ödül Puanları:
    148
    Poffff...hiç şansım yok desene.
    Peki evde şu anda bir sürü patlıcan var, ben bunları tüketemem kolayca.
    Nasıl değerlendireyim bilemedim ki bu durumda, bozulup gidecekler, yazık ya.
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.