Yardmc olursanz ok sevinirim.

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve ankem tarafından 9 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    9 Haziran 2008
    Konu Sahibi : ankem
  1. ankem

    ankem Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    69
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    yaklaşık 10-15 kg zeytinim var evde fakat nasıl saklayacağımızı bilmiyorumm ve hepsinin acımasından ve bozulmasından korkuyorumm bilen biri varsa lütfenn yardım etsin nasıl saklamalıyımm. bu zeytinlerii:1no2:
     
  2. 9 Haziran 2008
    Konu Sahibi : ankem
  3. HanimKelesimiGetir

    HanimKelesimiGetir TEK DİL TEK VATAN Pro Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    83.061
    Beğenildi:
    33.379
    Ödül Puanları:
    563
    büyük cam kavanozların içine koyup sıvıyağ dökün üzerinede limon dilimleri atın kapağını sıkıca kapatın normalde ben öyle yapıyorum,ama sizin bayağı çok herhalde olur diyorum zeytinleri bölüştürerek yaparsanız iyi olur mutlaka başka tavsiyelerde olur.a.s.
     
  4. 9 Haziran 2008
    Konu Sahibi : ankem
  5. EU1

    EU1 Guest

    evet zeytinleri 5er kg lik cam (cam olması daha iyi) kavanozlarda saklamak ve yağ limon süper bir formül.bende de var 10 kg bende öyle yaptım..
     
  6. 9 Haziran 2008
    Konu Sahibi : ankem
  7. janet

    janet Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.642
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    bende öyle yaparım ama salamura zeytin ise tuzlu sudada beklete bilirsin buzdolapta tabiki
     
  8. 9 Haziran 2008
    Konu Sahibi : ankem
  9. kaderim55

    kaderim55 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Şubat 2008
    Mesajlar:
    157
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    banada 1ay önce 10 kilo kadar zeytin geldi tuzlu salamuraydı ben onu önce sıcak suyla yıkadım biraz suda beklettim sonra soğuk suyla bol bol yıkadım suyunu iyice süzdüm büyük bi selede zeytinyağı ve limonla karıştırıp bidona geri koydum bu sabah uzun bir aradan sonra kahvaltıya koydum çok güzeldi tadı bide busabah küçük bi kaseye zeytin koydum üstüne zeytinyağ limon kekik pul biber döküp karıştırdım süper oldu valla
     
  10. 9 Haziran 2008
    Konu Sahibi : ankem
  11. zerrinn

    zerrinn Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    775
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    canım benim ben eğeliyim zeytin yağından baska yağ kullanmam sana önerim su olucak zeytin yağı asla bozulmaz ne kadar beklerse kıymeti o kadar artar acımaz yanlız sakladığın yer ğüneş ğörmesin 5 yıl sonra bile kullanırsın merak etme limon ve benzeri seyler katarsan içerisine her yemeğe kullanamazsın tezgahın altına siselere böl ve kullanıcağını aç görüsmek üzere
     
  12. 10 Haziran 2008
    Konu Sahibi : ankem
  13. irna

    irna Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Haziran 2007
    Mesajlar:
    6.862
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    az olsa buzdolabın buzluğuna at dicem ya çokta,büyük derin dondurucun varsa at içine hiiçç bişey olmaz.ihtiyacın oldukca al kullan terbiyele.
     
  14. 13 Haziran 2008
    Konu Sahibi : ankem
  15. ankem

    ankem Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    69
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    hepinize tşk ederim bende şunu öğrendim çok zeytini iyicene yıkayıp kuruttuktan sonra cam kavonoza ayçiçek yağıyla koymamız uygun olurmuş zeytinyağ yumuşatırmış
     
  16. 19 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : ankem
  17. saklama şekli değil ama bir kısmını paylaşabilirsin sevdiklerinle,komşularınla :1hug: