Yaş maya mı yoksa kuru maya mı?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve petem tarafından 12 Ekim 2008 başlatılmıştır.

    12 Ekim 2008
    Konu Sahibi : petem
  1. petem

    petem Yeni Üye Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2008
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar sizce poğaça vb. hamur işleri yaperken yaş maya mı yoksa kuru maya mı kullanmak daha iyi sonuç veriyor?
     
  2. 12 Ekim 2008
    Konu Sahibi : petem
  3. nur_elnur

    nur_elnur Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    361
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    valla ben kuru maya hiç denemedim ama annem tüm hamurlarını kuru mayayla yapar ortalama yarım bir kilo un arasına 2 adet kuru maya atarız ... bende annemden öğrendim poğaça ekmek vs. yaparken hem hamur çok güzel kabarıyor hemde puf puf oluyor ..
     
  4. 12 Ekim 2008
    Konu Sahibi : petem
  5. Gxuxlsxuxm Sultan

    Gxuxlsxuxm Sultan Yeni Üye Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.228
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Vallaha ben yas mayayi kullanmayi daha cok tercih ediyorum...:kahve:

    Kuru mayada bulundururum evimde ama mecbur kalirsam.
    Yas maya hamurun kivamini daha güzel tuturuyor gibi geliyor bana..cokacimcoook
     
  6. 12 Ekim 2008
    Konu Sahibi : petem
  7. yexsxil erik

    yexsxil erik Kamille Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    292
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    benim tercimde yas maya oluyor.
    yas maya kullaninca sanki hamur daha iyi kabariyor..
     
  8. 12 Ekim 2008
    Konu Sahibi : petem
  9. Sibel80

    Sibel80 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.003
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    48
    ben dr oqcer in küçük paketteki mayalarını kullanırım her zaman şiddetle tavsiyemdir.yalnız püf noktası hamuru yoğururken kullandığım bütün sıvıları ılık kullanırım.soğukta sıcakta mayayı bozuyor kabarmıyor
     
  10. 13 Ekim 2008
    Konu Sahibi : petem
  11. xuxzgxuxnkxixz

    xuxzgxuxnkxixz bitanecik kızımmm Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    635
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    bende yaş maya kullananlardanım.sanki yaş mayayla birlikte poğoçalar daha lezzetli oluyor gibi.kuru mayayı da denicem farkı görürüm o zaman..
     
  12. 13 Ekim 2008
    Konu Sahibi : petem
  13. melekberke

    melekberke Serseri aşığım..... Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    1.348
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Yaş maya daha iyi canım. Ben de onu kullanıyorum.Daha iyi sonuç veriyor
     
  14. 13 Ekim 2008
    Konu Sahibi : petem
  15. AskKirintisi

    AskKirintisi Yeni Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Yaş mayanın raf ömrü çok kısa en geç 1 hafta içinde tüketmek zorundasın, tane ile de satılmasığı için mecburen 4 lü paket alacaksın dolayısıyla 1 tane maya için 3 tane maya boşa gidiyor.
    Ben ınstant maya kullanıyorum, çok güzel puf puf kabartıyor çok memnunum.
     
  16. 13 Ekim 2008
    Konu Sahibi : petem
  17. BenOyku

    BenOyku Öyküm abla olduuu:) Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.022
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    kuru mayaya alıştım memnunum
    yaş mayayı muhafaza etmek sorun çabuk bozuluyor

    bakterilerin üremesine elverişli sıcaklıkta kullanılmalı maya hani nasıl yoğrt sıcağa yakın ılık mayalanıyor bu da öyle
     
  18. 13 Ekim 2008
    Konu Sahibi : petem
  19. smhsmh

    smhsmh Kaan'ım Allaha Emanetsin Pro Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    9.018
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    36
    ikisinide kullanıyorum duruma bağlı aceleyse kuru öncedense dondurucudan yaş çıkarıyorum
    tercihim ise kesinlikle yaşmaya dır