yasemın pırıncı nasıl pıser?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Fountain tarafından 27 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Fountain
  1. Fountain

    Fountain Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Haziran 2008
    Mesajlar:
    3.188
    Beğenildi:
    103
    Ödül Puanları:
    153
    kızlar ozendım aldım su degısık pırınc yasemın ısmı yanılmıyosam cok cıg kalıyo pısmıyo kac saat neden ?
     
  2. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Fountain
  3. APRIL78

    APRIL78 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2008
    Mesajlar:
    265
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    ben de dün denedim o pirinci bayıldım .kokusu kıvamı süper benimki öyle olmadı ben paketin arkasındaki papılış şekline göre yapmadım bpirinçden bir parmak kadar yukarda su koydum sonra çekince kapağı açıp baktım biraz diri gelince hiç karıştımadan çok az su gezdirdim tekrar kontrol edip yine karıştırmadan altını kapattım ve havlu kağıt koydum süper oldu
     
  4. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Fountain
  5. CLeOpaTRa

    CLeOpaTRa Mina ile Yasir'in Annesi Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2008
    Mesajlar:
    6.946
    Beğenildi:
    28
    Ödül Puanları:
    148
    ben duymuştum bu pirinci ama hiç denemedim ... merak ettim şimdi bi ara denerim :)
     
  6. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Fountain
  7. fifa1415

    fifa1415 Guest

    ben pilavını çok seviyorum ve 1 e 1,5 ölçü kullanıyorum, önce ılık-sıcak arası suda 1 saat kadar bekletiyorum, yağda kavurduktan sonra suyunu ilava edip, kaynamaya başlar başlamaz hemen altını kısıp demlendirerek pişiriyorum, tam kıvamında oluyor
     
  8. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Fountain
  9. mayalihamur

    mayalihamur scarface Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.354
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bende hep onu kullanyroum. önce suda bekletiyorum sonrada üstünü örtecek kadar suya ekliyorum. sonradan tereyağı gezdiriyorum genelde tavuk yada etsulu yaparım. su fazla gelirse alırım üstünden.
     
  10. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Fountain
  11. APRIL78

    APRIL78 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2008
    Mesajlar:
    265
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    aaaaaaaa evet ben de 1 saat tuzlu sıcak suda bekliyorum çok güzel yıkamak gerekiyor bir de ben de 1 kesme şeker ve limon suyu da damlatın pilavlarınıza benden tavsiye tavsiye ederrim
     
  12. 28 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Fountain
  13. Fountain

    Fountain Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Haziran 2008
    Mesajlar:
    3.188
    Beğenildi:
    103
    Ödül Puanları:
    153
    saol canım 1 saat ılık sıcak suda bekletmıyodum demekkı ondan bıraz dırı kalıyo
     
  14. 29 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Fountain
  15. fifa1415

    fifa1415 Guest

    önemli değil cnm,