yayla çorbası (yardım)

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve _bulut_ tarafından 24 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2009
    Konu Sahibi : _bulut_
  1. _bulut_

    _bulut_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2009
    Mesajlar:
    380
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    arkadaslar yayla corbası yapmak ıstıyorum daha once hıc yapmadım. nasıl yapılır yardım eder mısınız? netten arastırdım ama her ölçü farklı oluyor. yardım edermısınız? lütfen
     
    Son düzenleme: 24 Aralık 2009
  2. 24 Aralık 2009
    Konu Sahibi : _bulut_
  3. bulgar

    bulgar Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2009
    Mesajlar:
    2.888
    Beğenildi:
    1.037
    Ödül Puanları:
    238
    yarım çay bardağı pirinci iyice şişene kadar haşlıyorum.
    1 yumurta , 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı yoğurdu iyice çırpıyorum.
    bu karşımı pirincin içine katıp biraz daha su ilave ediyorum ve
    kaynayana kadar karıştırıyorum.altını kısıyorum..
    tavada tereyağını eritip naneyi koyuyorum. bu karışımı çorbanın içine atıp
    bir taşım daha kaynatıyorum ve altını kapatıyorum.
    umarım anlatabilmişimdir.. bu tarife göre 4 -5 kişilk oluyor..
     
  4. 24 Aralık 2009
    Konu Sahibi : _bulut_
  5. niltt

    niltt N & G... 24.05.09 Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2008
    Mesajlar:
    6.929
    Beğenildi:
    68
    Ödül Puanları:
    153
    aynı ölçülerle fakat yoğurdu 2ya da 3 kaşık ta koyabilirsiniz ama sürekli çırpıcıyla karıştırın
     
  6. 24 Aralık 2009
    Konu Sahibi : _bulut_
  7. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Ben yemek yaparken hiç ölçü kullanmıyorum cnm,ortalama miktarlarda yazacağım.
    Yayla çorbasını biraz farklı yapıyorum şöyle ki;
    Malzemeler:
    1 Su bardağı yoğurt
    6 Su bardağı
    1 Çorba kaşığı un
    1 Yumurta
    Tuz
    3 Çorba kaşığı tereyağı
    1 Çorba kaşığı nane

    Tencereye yoğurdu,yumurtayı ve unu koyun ister elinizle tel çırpıcı kullanarak istersenizde bir blendırla iyice çırpın.Soğuk suyu ekleyip ocağa alın.Kaynayıncaya değin hiç ara vermeden karıştırın.Kaynamaya başladığında ise bırakın,pirinçler uzayıp yumuşayınca altını kapatın.Tuzunu ilave edin(Tuzu önceden koyarsanız çorba kesilir)Diğer tarafta yağı kızdırın,naneyi ekleyip kapatın şayet kırmızı biber seviyorsanız ekleyin.Afiyet olsun
    Önemli ikinci not;
    Bu çorba bekledikçe koyulaşır biliyorsunuz genellikle su döküp durulaştırılır ben su yerine süt ekler kaynatırım böylece lezzetinden hiçbirşey kaybetmez.
     
  8. 25 Aralık 2009
    Konu Sahibi : _bulut_
  9. _bulut_

    _bulut_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2009
    Mesajlar:
    380
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    cok tesekkur ederım arkadaslar cok saolun