Yaz Turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve selenita tarafından 13 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    13 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : selenita
  1. selenita

    selenita Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2008
    Mesajlar:
    73
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    88
    Kavanozun dibine asma yapraklarını yıkadıktan sonra yerleştiriniz.
    Üzerine sebzeleri sıkı sıkı istif ediniz.
    Kavanoz dolunca hepsinin üstüne asma filizleri, dereotu, asma yaprakları konur.
    Bu işlem bittikten sonra kavanoza tuzlu su dökülür.
    İki gün geçtikten sonra kavanozun ağzı açılır, üzerine biriken köpükler alınır.
    Suyu bir kaba boşaltılır. Suyun tadına bakılır.
    Sebzeler iyice sararınca turşunuz olmuş demektir.
    Kavanozu güneş gören bir yere, en iyisi balkona koyarsanız, bir hafta içinde tadına doyum olmaz bir turşu yapmış olursunuz.
     
  2. 28 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : selenita
  3. semacetin

    semacetin Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    78
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    a.s.Ben tursu yaparken salatalıkların ucunu kesmem. Çünkü içi boşalıyor. Birde limon tuzu atarsan Ve bir ikide domates rendelersen suyuna daha güzel olur.Dereotu bende koyuyorum çok güzel bir koku veriyor.Paylaşımın için teşekkürler