Yemeğin acısı fazla kaçarsa ne yapıyorsunuz?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve leydi burçin tarafından 6 Ağustos 2007 başlatılmıştır.

    6 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : leydi burçin
  1. leydi burçin

    leydi burçin Yeni Üye Üye

    Katılım:
    14 Haziran 2007
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hanımlar merhaba, patlıcan musakka yaptım biberi çok acı çıktı,yenmeyecek gibisenağlama:bbo:,bi çözümü olan varmı?:sm_confused:
  2. 6 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : leydi burçin
  3. goblenci

    goblenci Yeni Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    220
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    yemeğe bir önerim yok ama yanına ayran yapsan iyi olur bence... Hımm, acıyı da çok severiz eşimle, evde de yemek yok, bu akşam sana misafir olsak ya...?? Karpuzla ekmeği alır geliriz...
  4. 6 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : leydi burçin
  5. goblenci

    goblenci Yeni Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    220
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    hımm aklıma bir şey geldi: havuçları küp küp doğra, bir kenarda sotele, sonra yemeğe kat, 10 dakika tıkırdat...havuç şekerli bir sebze olduğundan yemeğin acısını nötralize edecektir... tabii ki bu bir tahmin, ne kadar düzeltir bilmem ama daha kötü olamaz:)
  6. 6 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : leydi burçin
  7. çokoprens

    çokoprens iki prens annesi Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2007
    Mesajlar:
    2.776
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    valla ben de acıyı severim canım çekti valla
  8. 7 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : leydi burçin
  9. sarxix papatya

    sarxix papatya Yeni Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.556
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    canım tuz ve acı ıcın patates bılırım ıcıne koyulur.ama gec gordum yazını.suan coktan yemıs ve yanmıssınızdır.ama en azından bundan sonrası ıcın lazım olur.
  10. 16 Haziran 2011
    Konu Sahibi : leydi burçin
  11. jervez1

    jervez1 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2010
    Mesajlar:
    418
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Çok severim acıyı acı zayıflatıyor boşver öyle ye..
Benzer Konular: Yemeğin acısı
Forum Başlık Tarih
Mutfak Püf Noktaları Pişmiş yemeğin derin dondurucuda saklanması 5 Şubat 2012
Mutfak Püf Noktaları Birçok yemeğin ana malzemesi olan `domates` hakkında püf noktalar. 6 Ocak 2010
Mutfak Püf Noktaları Yemeğin bulanık olmaması için tavsiyeleriniz? 15 Aralık 2009
Mutfak Püf Noktaları Yemeğinizin tuzu fazla mı oldu? 20 Ocak 2009