Yemeğin bulanık olmaması için tavsiyeleriniz?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve xsxehrazat35 tarafından 15 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2009
    Konu Sahibi : xsxehrazat35
  1. xsxehrazat35

    xsxehrazat35 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Kızlar restorantlarda,lokantalarda yediğimiz yemeklerin suyu parlak oluyor da benimki neden bulanık oluyor.Mesela kuru fasulye.Sizler haşladığınız kuru fasulyeyi sotelerken suyunu soğuk mu koyuyorsunuz,ben hep sıcak su koyarım ondan mı bulanık oluyor yemek suyu acaba?cokacimcoook
     
  2. 15 Aralık 2009
    Konu Sahibi : xsxehrazat35
  3. Sabun

    Sabun Yazdım OLACAK ! Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.186
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    bence bu pişirme tekniği ile ilgili değil pişirdiğiniz bakliyatsa 2. ısıtmada bulanıklaşır suyu ki lokanta gibi yerlerde akım çok olduğu için bakliyatın özleşmesine fırsat kalmadan tüketilir . . .​
     
  4. 15 Aralık 2009
    Konu Sahibi : xsxehrazat35
  5. xsxehrazat35

    xsxehrazat35 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Hayır,ilk yaptığımda bulanıklık çok belli oluyor,oysa lokantalarda kırmızı bir berraklık var.
     
  6. 15 Aralık 2009
    Konu Sahibi : xsxehrazat35
  7. kuzularinannesi

    kuzularinannesi A new day, A new start... Pro Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2008
    Mesajlar:
    42.240
    Beğenildi:
    9.312
    Ödül Puanları:
    238
    ben daha önce soğuk suyla yaptığımda dediğin gibi berrak oldu, dün sıcak su koydum bulanık oldu

    gerçi bende kurufasulyeyi bulanık ve koyulaşmış severim öyle daha hoşuma gider
     
  8. 15 Aralık 2009
    Konu Sahibi : xsxehrazat35
  9. hunter7

    hunter7 bana düşen,hep sabır... Pro Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    2.752
    Beğenildi:
    4.441
    Ödül Puanları:
    238
    canım bu tamamen yağla ilgili

    lokantalarda yemekler lezzetli olsun diye bol yağlı yapılır biz ise evimizde sağlık açısından yağı az tutarız.
    yağı ve salçası bol olan yemek kırmızı ve parlak olur.birde margarin kullanıyorsan bir parçada sıvı yağ ilave et yemeğine..