yemek ve mutfak için süper püfler kızlar(DENENMİŞTİR)

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve handealan tarafından 30 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    30 Eylül 2009
    Konu Sahibi : handealan
  1. handealan

    handealan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.291
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    Balık ayıklarken Pullarını ayıklamadan önce balıkları 5-10 dakika soğuk suda bekletin. Daha sonra yıkayın ve bir bıçak yardımıyla kuyruktan başa doğru pulları kazıyın. Bir diğer yol da pulu kazımak yerine balığın derisini komple çıkarmaktır.



    Daha lezzetli köfteler için...
    Pişireceğiniz köftenin daha lezzetli olması için köftenin içine katacağınız bayatlamış ekmeği suda ıslatmayıp et suyuna koymayı deneyin. Et suyunda ıslanmış ekmekler köftenizi lezzetlendirecektir.


    Börek bekletilince...
    Yapacağınız böreğin, lezzetli olması ve kıvamında pişmesini istiyorsanız, ateşe koymadan önce birkaç saat bekletin. Çoğu usta aşçının böreği pişirmeden önce bir gece buzdolabında beklettiğini unutmayın


    .

    Daha lezzetli çaylar için…

    Çay ne kadar çok demlenirse, tadının o kadar iyi olacağı fikri bilinenin aksine yanlıştır. Çayın uzun süre demlenmesi içindeki bazı maddelerin oranını değiştirdiğinden bu da çayın tadını etkiler. Çayınızı en fazla 10 dakika demleyin, tadının daha lezzetli olduğunu fark edeceksiniz


    .
    Domatesin kabuğu.
    ..
    Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin


    .

    Mayonez yapmanın esası..
    .
    Mayonez yaparken başarısızlığa uğramamak için yağ ve yumurtanın aynı ısıda, oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz.


    Lezzetli pilavlar için

    Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar


    • Balık kokusu inatla ellerinizi terketmiyor mu? Hemen bir limonu ikiye kesip ellerinizi onunla ovun. Kokular daha fazla direnemeyeceklerdir.
    • Balıklı kızartma tavası ve tabaklarınızı sakın kaynar suyla yıkamayın, çünkü kaynar su bütün inatçı kokuların işbirlikçisidir! Önce bir güzel soğuk sudan geçirin, sonra dilediğiniz gibi yıkayabilirsiniz. Yumurta kokusunun da bardak ve tabaklarınız üzerindeki inadını aynı şekilde kırabilirsiniz.
    • Evde lahana ya da karnabahar pişerken etrafa yayılan kokuyu hepimiz biliriz. Bunu önlemenin bir çaresi var; tencereye birkaç dilim ekmek koymak. Ekmeğin ufalanıp dağılmasını önlemek için temiz bir tülbent sarmanınızı öneririz.
    • Yayılan balık kokusunu gidermek için ocakta birkaç dakika limon yakın. Göreceksiniz kokudan eser kalmayacak.
    • Mangalda pişirdiğiniz ete duman kokusunun ve tadının sinmemesi için iyice yıkadığınız bir elma ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın. Ateşe atacağınız birkaç sap biberiye de ete farklı bir tat katabilir. Ama bu tadın ve kokunun çok baskın olmaması için biberiyenin etin pişirme süresinin sonuna doğru ateşe atılması gerekir.
    Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar.
    Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu, pilavın rengini daha beyaz yapacaktır.
    Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz. Taze, yenilebilir yumuşaklıkta ama dişe gelir sertlikte olmalıdır.
    Eğer tarifte verilen pişme süresi tamamlandığında pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmişse, 1/4 ölçü sıcak su ilave edin. Pirinçler bu suyu çekinceye kadar pişirin.
    Pişirmede karşılaşabileceğiniz diğer bir problem ise pilavın pişmiş ama lapalaşmış olmasıdır. Bunun da kolayı var. Pilavı çok kısık ateşte bir çatalla havalandırarak, suyunu tamamen çekinceye kadar karıştırın.
    Bir ya da iki gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz, ilk günkü gibi tane tane olması için kısık ateşte, 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek, karıştırmadan ısıtın. Karıştırmak, pirinç tanelerini kıracağı için tencereyi arada bir sallayarak pilavı alt-üst etmeniz yeterli olacaktır.
    Pilavı pişirirken asla karıştırmayın. Çünkü sudaki pirinci karıştırmak nişastanın açığa çıkmasına ve tanelerin birbirine yapışmasına yol açar.
    Son olarak artan pilavlarınızı çorbalarda ve sulu yemeklerde kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz. Ancak pirinçleri, pişirdiğiniz yemeğe son anda ilave etmeyi unutmayın. Aksi halde zaten pişmiş olan pirinç yumuşar ve dağılarak görüntüyü etkiler

    Izgara için terbiyeler
    Izgara yapacağınız etleri yumuşatmak için, en önemli nokta, onu yumuşatacak olan temel maddeleri bilmektir.

    Bu temel maddeleri öğrendikten sonra, içlerine kendi damak tadınıza uygun çeşitli baharatlar ekleyerek değişik soslar hazırlayabilirsiniz.
    Örneğin tavuk ve kırmızı eti

    • 1 çay bardağı sıvı yağ,
    • 1 adet iri soğanın rendesi,
    • karabiber, tuz,
    • 1 yemek kaşığı yoğurt karışımı ve
    • arzu ettiğiniz baharatlarala terbiye edebilirsiniz. (ALINTIDIR)
    bunları bir siteden buldum kızlar bir kaçını denedim gerçekten işe yarıyor.benden de bir püf su olsun mayalı poğaca yapmak bir bekleme süresi gerektirir.eger beklemek istemiyorsanız poğacanın hamuruna 2 paket kabartma tozu koyun tek dikkat etmeniz gereken unla iyice karıstırın kab.tozunu,bakın nasıl kabarıyor puf puf olyor gerek kalmıyor mayalı yapmaya ve beklemeye.
    coğunuz muhakkak biliyodur ama poğaça hamurunun içine atılan bir cay kasığı toz seker de pastane poğacası gibi yapıyor.

    HADİ HEPİNİZE KOLAY GELE UMARIM İŞİNİZE YARAR...opuyorumnanaktankaydirigubbakcemile5
     
  2. 30 Eylül 2009
    Konu Sahibi : handealan
  3. stelina

    stelina Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    paylaşım için sağol.güzel bilgiler
     
  4. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : handealan
  5. handealan

    handealan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.291
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    teşekkür ederim işinize yarar da bi yerlere not alırsanız ne mutlu bana
     
  6. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : handealan
  7. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    güzel bilgiler vermişsin tşklr ....
     
  8. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : handealan
  9. esesliorcun

    esesliorcun Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Eylül 2009
    Mesajlar:
    78
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    çok saol bilgiler için bide evimizin güzel kokmasıla ilgili bir bilgin varsa sevinirim eşim çok sigara içiorda kalıcı bir yöntem bulamadım saygılar opuyorumnanaktan
     
  10. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : handealan
  11. gamzeH

    gamzeH Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Mart 2009
    Mesajlar:
    311
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canım teşk ederim emeğine sağlık
     
  12. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : handealan
  13. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    çok faydalı bilgiler yüreğine sağlıka.s.
     
  14. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : handealan
  15. pembepatron

    pembepatron Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    5.809
    Beğenildi:
    53
    Ödül Puanları:
    148
    süt kesmek için pratik yöntem buldum 1 top limon tuzu hemen kesiliyor lor yapmak isteyenlere
     
  16. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : handealan
  17. handealan

    handealan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.291
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    denerseniz işinize yaradıgınızı göreceksiniz kızlarrrr
     
  18. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : handealan
  19. handealan

    handealan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.291
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    canım evini sık sık havalandırmaktan baska çaren yok ama birde sunu duydum belki işine yarar gerçi ben denemedim ama.mum yakılacakmıs sigara içilen odada o sigaranın yarattığı kötü kokuyu ve dumanı cekiyormus bi nebze olsun