Yemek Yaparken

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve superisi22 tarafından 28 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    28 Şubat 2009
    Konu Sahibi : superisi22
  1. superisi22

    superisi22 hayat herşeye rağmen güzel Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2007
    Mesajlar:
    4.774
    Beğenildi:
    791
    Ödül Puanları:
    163
    Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir.

    Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur

    Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin

    Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun

    Mayonez[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin[/FONT]

    Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.

    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]

    Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder.
     
  2. 28 Şubat 2009
    Konu Sahibi : superisi22
  3. superisi22

    superisi22 hayat herşeye rağmen güzel Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2007
    Mesajlar:
    4.774
    Beğenildi:
    791
    Ödül Puanları:
    163
    istenmeyen kokular

    Soğan kokusunu ellerinizden çıkarmak için, evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek beş dakika kadar ovabilirsiniz

    Kaz, ördek ve av hayvanlarının eti ağır kokulu olanların, bu kokularını gidermek için unla ovalamak ve yarım saat kadar unun içinde bırakmak lazımdır. Av etinin hangisi olursa olsun fırında pişirmeden önce evvela haşlamalı, sonra soğan suyu, tuz, biber, arzu edilen baharatı karıştırıp, haşlanmış etin etrafına sürmeli, en son olarak da yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp eti bu karışıma bulayıp, yağlanmış tepsiye koyup fırına sürmelidir.

    Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıklar, zamanla pek de hoş olmayan bir koku edinirler. Bunu önlemek için en kolayı, içine bir parça kesme şeker koymaktır.
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG]Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığını farkedeceksiniz.[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG]Kereviz pişirirken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun. Turşu, kerevizin kokusunu alacaktır.[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG]Lahananın pişerken pek de hoş olmayan bir kokusu vardır. Bunu önlemek için, lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine, biraz ekmek içi koymak yeterlidir. Yemeğe karışmaması için, ekmek içlerini küçük, temiz bir torba içinde koymanız, sonra alıp atmanız da size büyük kolaylık sağlayacaktır[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]

    Ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak için avucunuza biraz tuz alıp, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın. Sabunla da iyice yıkarsanız sarımsak kokusunun çıkmış olduğunu göreceksiniz. Hatta soğan ve balık kokusunun da.
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG]Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz.[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=3][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=2][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=2][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=2][SIZE=3][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=2][COLOR=darkorchid][IMG]http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta3.gif[/IMG][B]Balık kokusunu[/B] tabaklardan, çatallardan, bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmaz.Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Telve balık kokusunu emecektir. Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın[/COLOR][/SIZE][/FONT][/SIZE][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]
     
  4. 1 Mart 2009
    Konu Sahibi : superisi22
  5. Lyre

    Lyre TuğçEgehan Pro Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2008
    Mesajlar:
    9.041
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    Balık kokusunu tabaklardan, çatallardan, bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmaz.Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Telve balık kokusunu emecektir. Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın
    Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur

    denicem bunları saol cnm bilgiler için :nazar:
     
  6. 1 Mart 2009
    Konu Sahibi : superisi22
  7. verdinaaz

    verdinaaz hedef 65 Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.868
    Beğenildi:
    114
    Ödül Puanları:
    153
    Evet dün oturup 1 tencere dolusu yaprak sardım amam yaprak tuzluymuş bende sarmalarımın her katına patates koydum pişirdim tuzu gitti... :)