Yemeklerim güzel olmuyoooo :(

Konusu 'Arşiv' forumundadır ve minnick tarafından 7 Ekim 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    7 Ekim 2008
    Konu Sahibi : minnick
  1. minnick

    minnick rütbesizim benn... Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2007
    Mesajlar:
    325
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Slm arkadaşlar. Ben evleneli 2,5 sene oldu. Evlenmeden önce annemlerde çok güzel yemekler yapardım ama şimdi yaptığım yemekler hiçbir şeye benzemiyo. Okadar uğraşıp yapıyorum sofrayı kuruyorum bi oturuyoruz sofraya yemekler yine fiyasko. Eşim yemiyo yada zorla yiyo bu seferde benim moralim iyice bozuluyo bende yemiyorum bidaha da yemek yapmak içimden gelmiyor. Yemek yapmayı mutfakta uğraşmayı çok seviyorum ama beceremiyorum işte. Mesela pilav ya lapa oluyo ya çok kuru oluyo yada diri kalıyor. Kurufasülye saatlerce pişiriyom artık eriyo bazıları eşim hala diri diyo yada suyu duru olmuş diyo.Fırında patates kupkuru oluyo ya nebiliimm çok moralim bozuluyo hiçbir yemek olmuyo. Herkesten tarif alıyom ölçüsüne varana kadar aynı yapıyom ama yine olmuyo. Galiba benim elimin lezzeti yok. Kiminin elinden çok lezzetli oluyo yemekler. Ne olur ablalarım bana birkaç tavsiye verin çok canım sıkılıyor mutfaktan iyice soğuyorum artık senağlamasenağlamasenağlama
     
  2. 7 Ekim 2008
    Konu Sahibi : minnick
  3. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.405
    Beğenildi:
    101
    Ödül Puanları:
    198
    canım benim..
    fasülye nohutu pişirene kadar biraz pratiğe geç
    mesela haşlanmış fasülye nohutlar var tat ın..onlardan al..
    pilav en kolayı aslında..mesela ben haşlanmış nohut atarım pilava ve mutlaka et suyu yada tavuk suyuyla yaparım..
    sen sor ben anlatim sana.
    üzüldüm vallahi:teselli:
     
  4. 7 Ekim 2008
    Konu Sahibi : minnick
  5. SEHER YILDIZI

    SEHER YILDIZI Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    2.487
    Beğenildi:
    878
    Ödül Puanları:
    238
    Canim ilk öncw bunu dert etmeyeceksin kendine ki eşinin biraz anlayişli olm asi lazim.
    Istediğin yemekleri sole tarifini vereyim ama internettweki ölçüler çoğu zaman olmuyo yani ben ole yapamiyorum. Mesela fasulye tarifi vermiş bi bardak suyla pişsin diyo ben bi bardakla yapsam yemek çatir çatir yanar ben yemekleri sicak suyla yapiyom ketilimda hep su oluyo yani az az koy suyunu pişene kadar suyu kalmazsa koy ona göre ayarlarsin. Pilavi ölçü ile yap olmamasi imkansiz ki mucize değil yani. Pattes yaparken ara sira sosundan üzerinde gezdir kurumasin yada folyo ile sar buharinda yumuşak olsun bide patates fasulye patlican ve buna benzer yemekleri varsa ki vardir teflon tenceren suyunu koymadan once yağinda salçali yağinda yani iyice kavur çook daha lezzetli oluyo ama teflon olduğu için yumşayana dibi artik kizaracakmiş gibi olana kadar kavur
    sormak istediklerini sor bildiğim kadariyla cevaplarim hiiç üzülme. Ben hap ayni yöntemle yaptiğim halde bazen olmuyor. Mesela nohutu çok güzel yaparim ama dün pişirdim olmadi yaklaşik 2 30 saat kaynattim tik demedi benden değil nohur iyi değilmiş o yüzden kafana takma canim.
     
  6. 7 Ekim 2008
    Konu Sahibi : minnick
  7. DearesT

    DearesT Yalan...yalann... Pro Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    3.960
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    annem bana yemek kısık ateşte pişer der...hakikaten kısık ateşte pişen yemek güzel oluyor...
    öğrenme aşamasında olduğunuzu düşünüp böcükün de dediği gibi kolay alternetiflerden başlayın...
    pilavı ölçüyle yapın inanın tane tane olacak...haşlayın bir bardak pirinci kaynar suyla...tencerenin içine şehriye tereyağı koyun şehriye pembeleşsin...ilave edin süzdürdüğünüz pirinci, ekleyin bir bardak suyu kapatın kapağını en kısıkta çeksin suyunu...kaşığı batırdığında su olmayacak dibini tutar gibi (annem bana aynen böyle tarif etti telefonda)isterseniz üzerine biraz daha tereyağı eritebilirsiniz...eğer olmazsa ben de betiş değelim...
    yemek yapmak kolay bişey...
    hee bir de güzel olacağına siz inanın önce...yine kötü olacak derseniz aynen öyle oluyor...
     
  8. 7 Ekim 2008
    Konu Sahibi : minnick
  9. CitlembiK

    CitlembiK Bir kalbe girmek nasip, kalmak marifet... Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    3.152
    Beğenildi:
    1.167
    Ödül Puanları:
    188
    canım bunu kendine dert edersen olmaz... herşeyden önce kendini kasma ..
    bende akşamları harıl gürül yemek yetişdirecem diye yaptığımda yada çok özendiğimde olmuyor malesef...
    mesela geçen hafta misafirim gelecekti özendim kağıt kebabı yaptım son anda unutup suyunu çektdirdim birşeye benzemedi...
    ramazanın ilk haftası nohut yapayım dedim 3 gün boyunca nohutu pişirdim olmadı... sonunda çöpe gitti...
    evine mutfağına alışman çok önemli.. şu an oturduğum eve ilk taşındığımda evi ve mutfağını hiç sevmediğim için isteksiz, sadece karın doyurmak için yemek yapıyordum ve rezil tatları oluyordu...
    ama alıştıım artık her istediğim elimin altında gibi tıkır tıkır çalışıyorum mutfağımda, buda çok önemli...
    eşim misafir geldiğinde özellikle çok güzel yemek yaptığımı söylüyor...
    kayınpderim pirinç pilavıma bayılıyor... bak sana dün akşamki pilavımı tarif edeyim...
    etli kuru fasulye yapıcaktım...
    fasulyenin etlerini kuşbaşı olarak pilav tencereme koydum biraz sıvı yağla kapağını kapatarak kavurdum
    etlerin yağı eriyince yarım kırmızı kuru soğanla , yarım beyaz kuru soğanı ince ince kıyıp etlere dahil etim..
    Etlerim suyunu salıp çekinciye kadar pilav tenceremde kavruldu ( pilav tencerem cem teflon platınıum çok memnunum)
    sonra kavrulan etleri düdüklüme boşattım ...
    ben hiç ölçü kullanamam o zaman tutmuyor hep göz kararı yaparım..
    princimi sıcak su ve bol tuzla ıslattım .. yarım saat ıslatılmış pirincimin suyunu süzüp ılık suyla yıkadım ve süzülemye bıraktım..
    pilav tenceremi yıkamadan o soğan ve et kokusunun üzerine biraz sıvıyağ ve margarin ilave ettim ..
    iki yemek kaşığı kadar da arpa şehriye ile kavurdum..
    şehriyelerim kızarınca süzülen pirinci ekledim ve karıştırarak kavurmaya devam ettim... pirinçler çıtırdamaya başlarınca (gözkararı) yarım çaybardağı kadar su ekledim tabi karıştırmaya devam ederek..
    bu suyu çekince tekrar bir o kadar su ilave ettim ve tuzuyla birlkte kavurdum..
    bu suyda çekince pirinçlerin üstünü örtecek kadar suyu ilave ettim ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirdim...
    piştikten sonra 10-15 dk. dinlendirdikten sonrada servise hazır.... afiyet olsun...cokacimcoook
     
  10. 7 Ekim 2008
    Konu Sahibi : minnick
  11. denevst

    denevst Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Şubat 2008
    Mesajlar:
    701
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    pilav mesela koydugunuz pirincin 2 parmak üstü su koyun soguk deil sıcak su koyun güzel olur. pilava yagı biraz fazla koyun. fasülye 1gün önce ıslayın sıcak suyla. içine kıyma sogan yeşilbiber yag salça koyun. suyunu fazla koymayın bakın çok kyu olduysa üstüne sıcak su ekleyin. deneme yanılma yoluyla iyi bir sonuca ulaşırsınız isterseniz. birde yemeklerinizin iyi olmadıgını düşünüyosanız pilavlar haricinde herşeyi düdüklüde yapın böylede ögrenmiş olursunuz. çünkü düdüklü her türlü yemegi en azından kıvamlı yapıyor.
     
  12. 7 Ekim 2008
    Konu Sahibi : minnick
  13. kuzum

    kuzum Bu konida hassasum Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    8.591
    Beğenildi:
    252
    Ödül Puanları:
    163
    Yemek yapmayı evlendikten sonra öğrendim. Yeminle bir pilav bile yapmış değildim bekarken. Hep internetten veya kitaplardan tariflerle geldim bugüne.

    Daha çoooook yolum var, hala tam öğrenebilmiş değilim.:nazar:
     
  14. 7 Ekim 2008
    Konu Sahibi : minnick
  15. Juliet

    Juliet Guest

    oktay ustanın bi lafı vardır mutfak cesareti sever kasmıcaksın olmucak die baslarsan olmaz zaten maharet ve el çabukluguda önemli mutfakta bi temiz çalışmak allah kolaylık versin
     
  16. 7 Ekim 2008
    Konu Sahibi : minnick
  17. minnick

    minnick rütbesizim benn... Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2007
    Mesajlar:
    325
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    İlginize teşekkür ederim kızlar. Pilavı bide sizin dediğiniz gibi deniycem. Pirincin üstüne kaynar su ve tuzmu döküyorsunuz. Öle yarım saat bekletip süzüp yıkayıp kavurup üstüne 1 su bardağı sıcak su döküyorsunuz. Doğru mu anlamışım?
     
  18. 7 Ekim 2008
    Konu Sahibi : minnick
  19. filizcan

    filizcan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2006
    Mesajlar:
    155
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    sevgili minic senin bu sıkıntın benim genclik günlerimi hatırlattı cok tatlısın
    kurufasulye cok pisirdigim halde bazıları sert diyorsun bu senin sucun degil satıcını eski ve yeni fasulyeyi karıstırıyor yani farklı ürünler dogal olarak birlikte pismiyor bazı fasulyelerde cok gec piser kendini suclama nogut ve krufasulyeleri aksamdan kaynak suyun icinde kapagı kapalı halde sabaha kadar beklet öyle pisir ama malzemen pisek degilse ne yapsan nafile
    pirince gelince her pirinc birbirinden farklı özelliklerdedir kimisi az su kimisi cok su ister ilk pisirim risklidir pirinci tanıdıktan sonra suyunu ona göre ayarlamalısın birde tavsiyem hangi yemegi yaparsan yap gözlem yap sana kolay gelsin bu kadar takma kafana senin cok iyi yemek yapacagından eminim bu kadar istekli olduguna göre sevgiler
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.