Yemeklerinizi özel yapan baharatlar neler?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Gargamel tarafından 17 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    17 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Gargamel
  1. Gargamel

    Gargamel Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    137
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Yemeklerinizde hangi bahartaları kullanıyorsunuz.Bazen birine gidiyoruz bildiğimiz yemekler ama tatları bi değişik çok güzel geliyo herkesde söylemiyo tabi ne kullandığını.
    Sizinde özel tatlarınız varsa ekleyinde hepimizin yemekleri daha özel olsun a.s
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 18 Haziran 2009
  2. 17 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Gargamel
  3. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    ben baharat değilde patates kızarttığımda sarmısaklı yogurdumun içine bikactane limon tuzu atıyorum.çok güzel oluyor
     
  4. 17 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Gargamel
  5. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    ET yemeklerinde karabiber,kekik.
    Tavuk ta köri
    Domates,patates salatasında sumak

    Şimdilik bunlar geldi aklıma.
     
  6. 17 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Gargamel
  7. LOCA

    LOCA Kaçıyorum Kovalama! Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2009
    Mesajlar:
    9.738
    Beğenildi:
    260
    Ödül Puanları:
    153
    köri tavuğa ve pirinçe çok yakışıyor dolma yaptığım zaman pirinçli mutlaka köri katarım.bide bulgur pilavına reyhan otu ve kekik katarım ikisini ayrı ama ya kekik ya reyhan kısırada kimyon katarım.dolmalara fesleğencokacimcoook
     
  8. 17 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Gargamel
  9. mltm87

    mltm87 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.343
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    tavukotu diye bi baharat var
    başka adı varmıdır bilmiyorum ama bizim buralarda o adla biliniyor
    bi baharat yemeği bu kadar mı değiştirir ne yemeği olursa olsun küçük bi dal koyup yemek pişince içerisinden çıkarıyorumcokacimcoook
     
  10. 17 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Gargamel
  11. BiRiCiGiM

    BiRiCiGiM askinin biricigi Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    740
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    bazi yemeklere özelliklede sebze yemeklerine
    dereotu cok güzel tat veriyor
     
  12. 18 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Gargamel
  13. LOCA

    LOCA Kaçıyorum Kovalama! Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2009
    Mesajlar:
    9.738
    Beğenildi:
    260
    Ödül Puanları:
    153
    dereotu ve maydonoz kabağa çok yakışıyo bide patatese kekik.domatese taze fesleğen nane
     
  14. 18 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Gargamel
  15. Derin__Su

    Derin__Su derin sular ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    5.394
    Beğenildi:
    118
    Ödül Puanları:
    163
    et yemeklerine kekik, pul biber
    tavuk köri, toz biber
    kiymalara karabiber
    baliklara defne yapragi
    caciga kuru nane,sarimsak tozu
    bunlarin yaninda olmazsa olmasidir..
     
  16. 18 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Gargamel
  17. lostsun

    lostsun Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.239
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    sebzeli mercimek çorbasına kimyon çok lezzet katıyor.
     
  18. 18 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Gargamel
  19. stelina

    stelina Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    tavuk otunu tek geçerim