Yenibaharlı Etli Pilav

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 3 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    3 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Alıntıdır...



    •250 gr. sotelik et
    •1 adet orta boy soğan
    •2 diş sarımsak
    •2 su bardağı pilavlık pirinç
    •1/2 su bardağı haşlanmış nohut(arzu edilirse)
    •1 tatlı kaşığı yenibahar
    •Tuz, pulbiber, karabiber
    •2 su bardağı sıcak su

    Etleri suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Pirinçleri ılık ve tuzlu suda en az yarım saat önceden ıslatın.

    Suyunu çektikten sonra etlerin üzerine geçecek kadar sıcak su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra tereyağı ve sıvıyağı, rendelenmiş soğanı ilave ederek kavurmaya başlayın.

    Yıkanmış pirinçleri ve tuzu ekleyerek kavurmaya devam edin. Piriçler şefaflaşmaya başlayınca suyunu ve baharatlarını, kullanacaksanız nohutları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. 10-15 dakika dinlendirip servis yapın.
     
  2. 3 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 5 Mart 2013
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Ellerine sağlık çok güzel görünüyo
     
  6. 5 Mart 2013
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  7. glseren85

    glseren85 Üye Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2013
    Mesajlar:
    1
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    çoook güzel görünüyor en kısa zamanda yapıcam