Yer elması turşusu/Kafkas

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 17 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.662
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Yer elmaları yıkanır, temizlenir, haşlanır.Kırmızı pancar yıkanır, haşlanır, soyulur, dilimlenir.
    Çerkes lahanası yıkanır, soyulur, haşlanır, dilimlenir.
    Yer elması, kırmızı pancar ve Çerkes lahanası sırasıyla küpe yerleştirilir.
    Pul biberi de ilave edilmiş tuzlu su ile küp doldurulur. 3-4 gün sonra turşu yenebilecek hale gelir.
    Not : Sirke ve sarımsak kullanılmaz. Çerkes lahanası, yaprakları döküldükten sora yumru şeklinde kalan kısmı kullanılan bir lahana türü.
    Kaynak: Makbule BERKOK / ŞAPSIĞ