Yer Fıstıklı ve Acılı Tavuk

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve mandalings tarafından 25 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    25 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  1. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    değişik bir lezzet

    Tavuk etlerini küçük kuşbaşı doğrayın. Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Havuçları halka halka doğrayın. Dolmalık biberleri dörde kesip ince doğrayın. Soğanı soyup iri iri doğrayın. Fıstıkları soyup ikiye ayırın. Sarımsakları soyup halka halka kıyın.

    Tavuk etlerini 1 çay bardağı su ve yumurta akı ile karıştırın. Sonra yumurta sarısı ekleyip harmanlayın.

    Tuz, ufalanmış bulyon, 1 çorba kaşığı şarap(tercihen) ve nişasta ilave edip karıştırın.

    1 tavuğun kemiksiz but ve göğüs etleri
    3 dolmalık biber
    1 yumurta
    2 soğan
    1 havuç
    2 taze soğan
    2 çuşka biber
    2 diş sarımsak
    4 çay kaşığı nişasta
    1-2 çorba kaşığı soyasosu
    1 çay bardağı su
    1 çorba kaşığı şarap
    2 çay kaşığı tuz
    2 çay kaşığı tozşeker
    Yarım tavuk bulyon
    1 çay kaşığı sirke
    1 su bardağı yer fıstığı

    Tencerede 2-3 çorba kaşığı yağı kızdırın. Tavukları ilave edip hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Kevgirle bir tabağa alın. Taze ve kuru soğan, sarımsak ve biberi tavada kalan yağda biraz kavurup etlerle ekleyin. Havuç ve biberleri tavuk etlerine ilave edip hepsini birlikte bir kez daha tavada 2-3 dakika kavurun.Tavayı ateşten alıp kavrulmuş etlerin üzerine çok az sirke, şarap, tuz ve tozşeker serpin. Fıstıkları ekleyip karıştırın ve servis yapın.

    afiyetolsun
     
  2. 12 Ocak 2010
    Konu Sahibi : mandalings
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.