Yerelması Çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Elif tarafından 9 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    9 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    Tarif sebzeli mercimek çorbasının neredeyse aynısı

    [​IMG]

    yaklaşık 750gr yerelması
    1 adet kuru soğan
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 adet havuç, küp küp doğranmış
    yarım su bardağından biraz az kırmızı mercimek
    yaklaşık 1,5lt kaynamış su
    tuz
    limon

    Yerelmalarını soyup limonlu suda bekletin. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında havuçlarla beraber kavurun.
    Soğan şeffaflaşmaya başlayınca yerelmalarını küp küp doğrayıp tencereye ekleyin. Mercimeği yıkayıp tencere ilave edin ve birkaç kez daha karıştırın.
    Kaynamış suyu ekleyip mercimekler ezilene kadar pişirin. Pişince blendırdan geçirin, kıvamı koyu gelirse su ilave edin. Tuzunu ekleyip limon suyula servis yapın.
     
    Son düzenleme: 13 Şubat 2011