Yeşil Biberli Nohut/Hindistan

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 4 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    4 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.607
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Nohut bir gece suda bekletilir. Ertesi gün kendi suyuyla 45 dakika veya bir saat, yumuşayıncaya kadar pişirilip süzülür. Zencefil, ezilmiş acı biber ve diğer baharat sıcak ghi' de hafif kavrulur, sonra yeşil biber katılıp birkaç dakika karıştırılarak pembeleştirilir.Süzülen nohut bu karışıma katılır ve hepsi 10 dakika süreyle karıştırılır, istenirse küçük küçük doğranmış 2-3 domates de katılabilir. Böylece koyuca bir sos elde edilir. Yemek piştiğinde limon suyu eklenir.