Yeşil Kabaklı Pasta Resimli

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Libyana tarafından 7 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Merhaba arkadaslar..Tarıf Portakal Agacından..Yarın aksam konuklarımız gelecek onlar ıcın aksamdan hazırlık yapmaya basladım oldukca kalabalık olacagız..Monum hazır..Hatıce hanımın bu tarıfını gorunce hemen uygulamaya karar verdım fırından henuz cıktı:j Sonuc bence mukemmel..Yesıl kabaktan da pasta olacagı hayatta aklıma gelmezdı..Umarım sızler de begenırsınız..Benım kullandıgım tepsı cok buyuk oldugu halde guzel kabardı ve sahane bır kıvamda..Afıyet olsun



    Malzemeler:

    2 su bardağı un
    1/2 su bardağı kakao
    1 tatlı kaşığı karbonat
    1 tatlı kaşığı tuz
    1,5 su bardağı toz şeker
    125gr tereyağı/margarin (sıvıyağ da olur muhtemelen)
    yarım su bardağı sıvıyağ
    2 yumurta
    1 tatlı kaşığı vanilya
    yarım su bardağı süt + 1 yemek kaşığı limon suyu karışımı (buttermilk)*
    2 su bardağı rendelenmiş kabak
    1 su bardağı damla çikolata
    yarım su bardağı ceviz içi
    * bu karışımı tarife başlamadan yarım saat önce hazırlayın, beklesin.

    Fırını 175C'ye getirin. Orta boy dikdörtgen bir kalıbı yağlayıp, unlayın.
    Un, kakao, karbonat ve tuzu orta boy bir kaba eleyin. Ayrı bir kabın içinde şeker, katı yağ ve sıvı yağı çırpın.
    Yumurtaları teker teker ekleyin. (her eklemeden sonra iyice karıştırın) Vanilyayı ekleyin. Unlu karışım ile limonlu sütü 3 seferde ekleyin. (un-süt-un-süt-un) Kabak rendesini ilave edip karıştırın.
    Karışımı kalıba dökün. Üzerine damla çikolata ve ceviz içi serpin. 50 dakika pişirip kalıbın içinde soğumasını sağlayın.
     
  2. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  4. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  5. samyeli34

    samyeli34 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    1.936
    Beğenildi:
    68
    Ödül Puanları:
    153
    ıyy demeyecegım cunku daha oncede ıspanaklı kek ıcınde ıyy demıştım halbukı muthış guzel oluyormuşta haberım yokmuş:)
    o yuzden denenebılır dıyorum ellerınıze saglık afıyet şeker olsun:)
     
  6. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  7. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    :j Az once cuuk mıdeye ındırdım bı dılım dayanamadım yıne:p Gayet hos bır tadı var..Evet canım ben de aynı tepkıyı vermıstım ıspanaga dusunsene kurufasulyesnın bıle pastası var kabagın neden olmasın dımı...Ayrıca ev yapımı olması da cok ıyı ohh temız mıs gıbı dısardakı hazırların ıcınde ne var ne yok bılemeyız kı...Denemenızı hakıkaten onerıyorum..Sımdı dıger mamalara geceyım ben yavas yaavas...Mutfaga cuf cufluyoruuzzzz
     
  8. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  9. megilara

    megilara onelife,onesoul,onelove.. ÜZGÜN Pro Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.385
    Beğenildi:
    24
    Ödül Puanları:
    148
    tatlım süper görünüyor
    eline emeğine sağlık
    ben de yaparım bunu,kayınvalidemden öğrenmiştim,çok güzel olur gerçekten
    denemeyen herkes denesin bence
    kakaolu denememiştim ama
    en kısa zamanda onu da deneyeceğim
     
  10. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  11. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Afıyet olsun canımcım ya ben daha once duymamıstım hıc demek eskı topraklar bılıyorlarmıs kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
    Tarıf bır ıngılız dergısınden alınmıs sanırım...hımm demek ıngılızler bızden calmıs hırkızlar haınler:1ninca::mymeka:
    :roflol:
     
  12. 10 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  13. _birtane_

    _birtane_ olacak olacak Üye

    Katılım:
    9 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.086
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    libyanacım çok leziz görünüyor ellerine sağlıkcokacimcoook
    benim merak ettiğim, kabağı çiğden koyuyoruz galiba, pişerken suyunu salıp bozmaz mı keki? suyunu çekene kadar teflonda pişirsek nasıl olur?
     
  14. 10 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  15. zuzu72

    zuzu72 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    9 Mart 2008
    Mesajlar:
    275
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bende tam bu soruyu soracaktım. arkadaş benden önce davranmış.??*???ellerine sağlık.....fisfisfis
     
  16. 10 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  17. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Kızlar ben pısırmedım cıgden koydum evetcokacimcoook
    Gayet de guzel oluyor kıvamı..Zaten brovnı gıbı yanı ıslak kek tarzında..kaydirigubbakcemile2
    Orjınal tarıfınde de boyleydı tadında herhangı bır garıplık olmadı ama bılemıyorum a.s.
    Hatta esım bayıldı kabaklı deyınce dumur oldu:1shok: kaydirigubbakcemile3
     
  18. 9 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  19. ben kabaklı keki tuzlu yapıyodum bu tatlı mı oluyo şimdik hımm
    tarif defterime not aldım degişik şeyler ögrenmekte fayda var