Yeşil mercimek haşlanır mı haşlanmaz mı?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Frigo tarafından 7 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Frigo
  1. Frigo

    Frigo 我爱你的丈夫 Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2008
    Mesajlar:
    7.775
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    :uhm::uhm:Arkadaşlar dün arkadaşla yeşil mercimek haşlandıktan sonramı pişirilir yoksa haşlanmadan direk mi pişirilir atışmasına girdik.Sizce hangisi?
     
  2. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Frigo
  3. ezine

    ezine ogluşum gelio :) Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2006
    Mesajlar:
    2.216
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    36
    ben yeşil mercimegin sadece çorbasını yapıyorum oda zaten önce haşlanarak oluyo
     
  4. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Frigo
  5. Frigo

    Frigo 我爱你的丈夫 Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2008
    Mesajlar:
    7.775
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bende çorbasını yaptım ama haşlamadan direk yapıyormuş ozaman çiğ gibi olur diyorum anlamadım gitti nasıl olduğunu
     
  6. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Frigo
  7. nila16

    nila16 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    13 Aralık 2007
    Mesajlar:
    237
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ben düdüklüde direk haşlamadan yapıyorum...
     
  8. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Frigo
  9. ezine

    ezine ogluşum gelio :) Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2006
    Mesajlar:
    2.216
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    36
    nasıl olacagını bilmiyorum ama ben annemden böyle ögrendim öyle devam ediyorum ve çogu herkes bayılır çorbama
     
  10. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Frigo
  11. Frigo

    Frigo 我爱你的丈夫 Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2008
    Mesajlar:
    7.775
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bende haşlayarak yapıyorum.Kara suyunu süzüyorum hemde daha yumuşak oluyor.
     
  12. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Frigo
  13. biranne54

    biranne54 Üye Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2007
    Mesajlar:
    687
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    ben haşlayıp kara suyunu döküyorum.
     
  14. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Frigo
  15. esyn

    esyn Yeni Üye Pro Üye

    Katılım:
    23 Mart 2007
    Mesajlar:
    2.868
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Ben de haşlıyorum kıymalı yemeğini yaparım, güzel olur, içine pirinç atarım biraz da kuru nane mis gibi olur valla...
     
  16. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Frigo
  17. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.407
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    pişmez ki yeşil mercimek haşlanmasa..ancak düdüklü tencerede olursa haşlamaz..o zaman da gazı çok oluyor ama ya..
     
  18. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Frigo
  19. BenOyku

    BenOyku Öyküm abla olduuu:) Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.022
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    ben yeşil mercimeği önce sıcak suda bekletiyorum bir süre sonra suyunu süzüp iyice yıkıyor ve haşlıyorum haşladığım suyu dökmüyorum
    çünkü bütün vitamini suya geçiyor yemeğini de yapsam çorbasını da haşlama suyuyla pişiriyorum
    bakliyatları da aynı şekilde pişiririm
    özellikle de evde çocuk varsa gıdaların vitaminlerinden yararlanabildiğimiz kadar yararlanmalıyız diye düşünüyorum
     
Benzer Konular: Yeşil mercimek
Forum Başlık Tarih
Mutfak Püf Noktaları yeşil mercimek nasıl pişer? 30 Nisan 2014
Mutfak Püf Noktaları Yeşil Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır? 3 Eylül 2014
Mutfak Püf Noktaları Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır Kurulumu Ve Hazırlanma Süresi 6 Aralık 2013
Mutfak Püf Noktaları Yeşil Soğanın Çürümemesi İçin Neler Yapılır? 13 Kasım 2013
Mutfak Püf Noktaları kizlar yesil sogansiz kisir olur mu ? 10 Kasım 2012