Yeşil mercimek haşlanır mı haşlanmaz mı?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Frigo tarafından 7 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Frigo
  1. Frigo

    Frigo 我爱你的丈夫 Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2008
    Mesajlar:
    7.775
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    :uhm::uhm:Arkadaşlar dün arkadaşla yeşil mercimek haşlandıktan sonramı pişirilir yoksa haşlanmadan direk mi pişirilir atışmasına girdik.Sizce hangisi?
     
  2. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Frigo
  3. ezine

    ezine ogluşum gelio :) Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2006
    Mesajlar:
    2.217
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    ben yeşil mercimegin sadece çorbasını yapıyorum oda zaten önce haşlanarak oluyo
     
  4. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Frigo
  5. Frigo

    Frigo 我爱你的丈夫 Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2008
    Mesajlar:
    7.775
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Bende çorbasını yaptım ama haşlamadan direk yapıyormuş ozaman çiğ gibi olur diyorum anlamadım gitti nasıl olduğunu
     
  6. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Frigo
  7. nila16

    nila16 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Aralık 2007
    Mesajlar:
    237
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ben düdüklüde direk haşlamadan yapıyorum...
     
  8. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Frigo
  9. ezine

    ezine ogluşum gelio :) Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2006
    Mesajlar:
    2.217
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    nasıl olacagını bilmiyorum ama ben annemden böyle ögrendim öyle devam ediyorum ve çogu herkes bayılır çorbama
     
  10. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Frigo
  11. Frigo

    Frigo 我爱你的丈夫 Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2008
    Mesajlar:
    7.775
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Bende haşlayarak yapıyorum.Kara suyunu süzüyorum hemde daha yumuşak oluyor.
     
  12. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Frigo
  13. biranne54

    biranne54 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2007
    Mesajlar:
    691
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    108
    ben haşlayıp kara suyunu döküyorum.
     
  14. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Frigo
  15. esyn

    esyn Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    23 Mart 2007
    Mesajlar:
    2.868
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Ben de haşlıyorum kıymalı yemeğini yaparım, güzel olur, içine pirinç atarım biraz da kuru nane mis gibi olur valla...
     
  16. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Frigo
  17. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.407
    Beğenildi:
    61
    Ödül Puanları:
    198
    pişmez ki yeşil mercimek haşlanmasa..ancak düdüklü tencerede olursa haşlamaz..o zaman da gazı çok oluyor ama ya..
     
  18. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Frigo
  19. oykumruyam

    oykumruyam Öyküm abla olduuu:) Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.024
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    ben yeşil mercimeği önce sıcak suda bekletiyorum bir süre sonra suyunu süzüp iyice yıkıyor ve haşlıyorum haşladığım suyu dökmüyorum
    çünkü bütün vitamini suya geçiyor yemeğini de yapsam çorbasını da haşlama suyuyla pişiriyorum
    bakliyatları da aynı şekilde pişiririm
    özellikle de evde çocuk varsa gıdaların vitaminlerinden yararlanabildiğimiz kadar yararlanmalıyız diye düşünüyorum