yeşil mercimekli bulgur pilavı

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    mercimekler yıkandıktan sonra 5-6 su bardagı suyla mercimekler yumuşayıncaya kadar kaynatın. mercimekler yumuşayınca bulguruda yıkayıp mercimeklerle kaynatalım kaynamaya başlayınca başka bir tavada zeytin yağını ve soganı çok az pişirelim ve kaynayan mercimekle bulgurun içine dökelim biraz karıştırdıktan sonra tuzunu ve baharatını koyup suyunu çekinceye kadar pişirelim. gercekten çokk ama çok güzel oluyor hatay antakya yöresine ait bir yemek süper afiyet olsun
     
    Son düzenleme: 24 Aralık 2008