Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve mandalings tarafından 21 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    21 Nisan 2010
    Konu Sahibi : mandalings
  1. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Dilerseniz zeytinyağı yerine 2 yemek kaşığı tereyağı, kurutulmuş domates yerine 3 adet taze domates, kurutulmuş sivri biber yerine de aynı miktarda taze sivri biber kullanabilirsiniz.

    * Yıkanmış mercimekleri üzerlerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilavesiyle yarı pişmiş hale gelinceye kadar haşlayın.
    * Soğanı zeytinyağı ile öldürün. Domates ve biberleri ilave edip 5 dakika kavurun.
    * Salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgur ile mercimeği ilave edin.
    * Tekrar 1-2 defa karıştırıp 2 su bardağı kaynamış su ile 1,5 tatlı kaşığı tuzu ekleyin.

    * 3/4 çay bardağı zeytinyağı
    * 2 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış
    * 4-5 adet kurutulmuş domates, doğranmış
    * 3 adet kurutulmuş sivri biber, doğranmış
    * 1 yemek kaşığı salça
    * 1 su bardağı pilavlık bulgur
    * 1 su bardağı yeşil mercimek
    * 2 su bardağı kaynamış su
    * 1,5 tatlı kaşığı tuz

    * Pilav, suyu tamamen çekene kadar pişirdikten sonra üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika dinlendirin (bu yemek et ya da patlıcan yemeklerinin yanına güzel gidiyor).
     
  2. 21 Nisan 2010
    Konu Sahibi : mandalings
  3. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]

    alıntı