Yeşil Püre

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve mavrulam tarafından 21 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    21 Kasım 2008
    Konu Sahibi : mavrulam
  1. mavrulam

    mavrulam Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2007
    Mesajlar:
    6.771
    Beğenildi:
    807
    Ödül Puanları:
    153
    Harika bir püre denemenizi tavsiye ederim...

    Maydanoz (sapıyla birlikte) ve sütü bir tencereye koyup, çok kısık ateşte, maydanoz sönüp, yumuşayıncaya kadar 5 dakika haşlayın ve süt yeşil renk olup, maydanoz ince kıyılıncaya kadar yüksek devirde 2-3 dakika robottan geçirin. Maydanozlu sütü sap parçalarının kalmasın önlemek için süzün. Haşlanmış patatesler yumuşayınca süzün, üzerini tülbentle kapatıp, 4 dakika dinlendirin. Patatesleri ezin ve ezerken azar azar maydanozlu süt, tuz ve karabiberi ilave edin.

    1 kg. patates (soyulmuş, püre yapılacak şekilde hazırlanmış)
    Yarım demet maydanoz
    175 ml süt
    Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

    Karışım püre haline gelinceye kadar karıştırıp, servis yapın.
     
  2. 30 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : mavrulam
  3. tacsizprenses

    tacsizprenses Bir DiLeK TutTuMmm (: Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2006
    Mesajlar:
    6.745
    Beğenildi:
    251
    Ödül Puanları:
    353
    Kolay ve lezzetli gibi geliyor =)))


    Paylaşım İÇin Teşekkürler..