Yeşil sos

Konusu 'Soslar' forumundadır ve Elif tarafından 23 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    23 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    Somon ve alabalık yanına servis yapılır



    50 gram Su teresi 100 gram Ispanak
    20 gram Maydanoz 20 gram Taze tarhun otu
    20 gram Taze soğan 900 ml Mayonez

    Bir etncereye sebzeleri haşlayacak kadar su koyup bir taşım kaynatın.Su teresi,ıspanak,maydanoz,tarhun otu ve taze soğanı kaynar suya atın.1 dk ön haşlamaya tabi tutun.Haşlandıktan sonra sebzeleri soğuk sudan geçirin.Sebzelerin fazla suyunu elinizle sıkın.Sebzeleri parçalara bölüp,ince bir süzgeçten veya robottan geçirerek püre yapın.Püreye mayonezi ilave edip servise sunun