Yılbaşı Pastaları

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve canavar tarafından 24 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    24 Haziran 2008
    Konu Sahibi : canavar
  1. canavar

    canavar Yılmak yok. Yola devam... Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    3.271
    Beğenildi:
    109
    Ödül Puanları:
    353
    Benim bu kadar detaylı anlattığıma bakıp sakın korkmayın. Ben herkes Amerika’yı baştan keşfetmesin diye şimdiye kadar edindiğim tecrübelerin hepsini yazdım, o yüzden uzun oldu.

    Kekinizi borcama döşeme aşamasında parçalanırsa sakın üzülmeyin, sıcak olduğundan elinizle şekil verince tekrar birleşiyor, mesela resimde gördüğünüz pastanın keki üçe ayrıldı.

    Ve son olarak, daha önce hiç denemedim ama çilek mevsimi geldiğinde muhallebisi pişip soğuduktan sonra bütün çilek atarak deneyeceğim..

    [​IMG]

    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    8 adet yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
    6 su bardağı un
    4 su bardağı tozşeker
    2 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı ılık süt

    Keki ıslatmak için;
    Muhallebi için:

    * 1 lt. Süt
    * 3 kahve fincanı un
    * 1 su bardağı toz şeker
    * 125 gr.margarin
    * 1 paket vanilya

    Çikolatalı sos için:

    * 200 gr.bitter çikolata
    * 1 paket çiğ krema

    krema ile eritilen çikolata pürüzsüz bir sos elde edilmesini sağlıyor.

    Muhallebinin Hazırlanması:

    1. Bu tarif için öncelikle muhallebinin hazırlanması gerekiyor.
    2. Bunun içinde margarini tencerede eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
    3. Sütü tencereye yavaş yavaş ilave edip, toz şekeri ekleyin.
    4. Topaklanmaması için sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca bir iki dakika kadar daha pişirip, ateşten alın.
    5. Mikserin yüksek devirinde en az 5 dakika çırpın.

    muhallebide yumurta olmadığı için karışım beyaz oluyor.

    Kekin Hazırlanması:

    1. Kek için önce 26 cm. kelepçe kalıbınızı yağlayıp, unlayın. (ben her zaman kalıbımı katı yağla yağlayıp, unlayıp, kekim hazır olana kadar buzdolabında bekletirim.)
    2. Yumurtaları kabarana kadar mikserle çırpın, şekeri, yağı ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.
    3. Bu arada fırınınızı 170° C’ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
    4. Elenmiş kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyip, bir müddet karıştırdıktan sonra kelepçe kalıbınıza dökün, ısısını almış olan fırınınıza koyup 40–45 dakika pişirin.

    Pastanın Hazırlanması:

    1. Fırından çıkardığınız keki sıcakken ortadan ikiye bölün. Üst kısmını yuvarlak bir borcama ( ben salata kâsesi kullanıyorum) döşeyin. Bu aşamada kekin sıcak olması önemli aksi takdirde borcama döşenmesi, yarım daire şeklini alması zor olur.
    2. Hazırladığınız muhallebiyi tekrardan karıştırın. ( katılaşması veya üstünün kaymak tutması hiç mühüm değil)
    3. Muhallebiyi çukur şeklindeki kekin içine dökün ,taşmamasına dikkat edin.( bu aşamada borcamınızın ebadına göre muhallebinin hepsini almayabilir, kesinlikle fazlasını koymayın, mesela benim bu kabımda 1 kâse kadar arttı)
    4. Kekin tabanını muhallebinin üzerine kapatın,bu şekilde buzdolabında 1 gün bekletin.
    5. Servis yapacağınız gün, çikolata ve kremayı bir kapta eritin (ben benmari usulü değil, direk teflon bir sütlükte eritiyorum)
    6. Dolaptan çıkardığınız pastanızı ( o artık bir pasta, kek değil ) servis tabağına ters çevirin.
    7. Çikolata sosundan birkaç kaşık alıp üstünden başlayarak dökün, kıvamlı bir sos olduğundan kendiliğinden yayılıp, donacaktır.
    8. Pastanızı dilediğiniz gibi süsleyin.
    9. Servis yapmadan çikolata sosunuzu tekrardan ısıtıp sosluğa alın.
    10. Dilimlediğiniz pastanın ister üzerine, ister tabağın kenarına sos koyun.
     
  2. 24 Haziran 2008
    Konu Sahibi : canavar
  3. canavar

    canavar Yılmak yok. Yola devam... Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    3.271
    Beğenildi:
    109
    Ödül Puanları:
    353
    [​IMG][​IMG][​IMG]

    [​IMG][​IMG]

    [​IMG][​IMG]

    Gözünüz pasta görsün:1closedeyes:
     
  4. 27 Haziran 2008
    Konu Sahibi : canavar
  5. Puantiye

    Puantiye en güzeli hiç doğmamış olmak........ Üye

    Katılım:
    9 Ocak 2007
    Mesajlar:
    334
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    86
    pastalara bak bee... insan nasıl kesipte yerki bunları???
     
  6. 21 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : canavar
  7. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ya bunlar çok güzeller arkadasım paylasımız için sagol
     
  8. 13 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : canavar
  9. daisy66

    daisy66 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    660
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ya hakkaten insan bu pastaları kesmeye kıyamaz :)
     
  10. 18 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : canavar
  11. Asmin

    Asmin Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    7.824
    Beğenildi:
    193
    Ödül Puanları:
    153
    Son düzenleme: 18 Ağustos 2008
  12. 9 Nisan 2013
    Konu Sahibi : canavar
  13. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Çok güzel görünüyo ellerine sağlık tatlım