Yılbaşı Pastası/canavar üyemizden

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.622
    Beğenildi:
    5.152
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    8 adet yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
    6 su bardağı un
    4 su bardağı tozşeker
    2 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı ılık süt
    Keki ıslatmak için;
    Muhallebi için:
    1 lt. Süt
    3 kahve fincanı un
    1 su bardağı toz şeker
    125 gr.margarin
    1 paket vanilya
    Çikolatalı sos için:
    200 gr.bitter çikolata
    1 paket çiğ krema

    Bu tarif için öncelikle muhallebinin hazırlanması gerekiyor.
    Bunun içinde margarini tencerede eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
    Sütü tencereye yavaş yavaş ilave edip, toz şekeri ekleyin.
    Topaklanmaması için sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca bir iki dakika kadar daha pişirip, ateşten alın.
    Mikserin yüksek devirinde en az 5 dakika çırpın.
    muhallebide yumurta olmadığı için karışım beyaz oluyor.
    Kekin Hazırlanması:
    Kek için önce 26 cm. kelepçe kalıbınızı yağlayıp, unlayın. (ben her zaman kalıbımı katı yağla yağlayıp, unlayıp, kekim hazır olana kadar buzdolabında bekletirim.)
    Yumurtaları kabarana kadar mikserle çırpın, şekeri, yağı ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.
    Bu arada fırınınızı 170° C’ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
    Elenmiş kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyip, bir müddet karıştırdıktan sonra kelepçe kalıbınıza dökün, ısısını almış olan fırınınıza koyup 40–45 dakika pişirin.
    Pastanın Hazırlanması:
    Fırından çıkardığınız keki sıcakken ortadan ikiye bölün. Üst kısmını yuvarlak bir borcama ( ben salata kâsesi kullanıyorum) döşeyin. Bu aşamada kekin sıcak olması önemli aksi takdirde borcama döşenmesi, yarım daire şeklini alması zor olur.
    Hazırladığınız muhallebiyi tekrardan karıştırın. ( katılaşması veya üstünün kaymak tutması hiç mühüm değil)
    Muhallebiyi çukur şeklindeki kekin içine dökün ,taşmamasına dikkat edin.( bu aşamada borcamınızın ebadına göre muhallebinin hepsini almayabilir, kesinlikle fazlasını koymayın, mesela benim bu kabımda 1 kâse kadar arttı)
    Kekin tabanını muhallebinin üzerine kapatın,bu şekilde buzdolabında 1 gün bekletin.
    Servis yapacağınız gün, çikolata ve kremayı bir kapta eritin (ben benmari usulü değil, direk teflon bir sütlükte eritiyorum)
    Dolaptan çıkardığınız pastanızı ( o artık bir pasta, kek değil ) servis tabağına ters çevirin.
    Çikolata sosundan birkaç kaşık alıp üstünden başlayarak dökün, kıvamlı bir sos olduğundan kendiliğinden yayılıp, donacaktır.
    Pastanızı dilediğiniz gibi süsleyin.
    Servis yapmadan çikolata sosunuzu tekrardan ısıtıp sosluğa alın.
    Dilimlediğiniz pastanın ister üzerine, ister tabağın kenarına sos koyun.
    Benim bu kadar detaylı anlattığıma bakıp sakın korkmayın. Ben herkes Amerika’yı baştan keşfetmesin diye şimdiye kadar edindiğim tecrübelerin hepsini yazdım, o yüzden uzun oldu.
    Kekinizi borcama döşeme aşamasında parçalanırsa sakın üzülmeyin, sıcak olduğundan elinizle şekil verince tekrar birleşiyor, mesela resimde gördüğünüz pastanın keki üçe ayrıldı.
    Ve son olarak, daha önce hiç denemedim ama çilek mevsimi geldiğinde muhallebisi pişip soğuduktan sonra bütün çilek atarak deneyeceğim
     
  2. 24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ay bu cok lezzetli ve güzel görünüyo ya
    paylasimin icin tsklerrrrrrr