Yıldız Omlet

Konusu 'Yumurta Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 22 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    22 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    10 dilim tost ekmeği
    6 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
    250 gram
    mantar (temizlenmiş, dilimlenmiş)
    4 adet orta boy
    yumurta
    2 çorba kaşığı krema
    Tuz,
    karabiber (arzu edilen miktarda)
    120 gram salam (ince doğranmış)
    2 çorba kaşığı taze soğan (doğranm

    Ekmeklerin kenarlarını çıkartıp, kenarlarına 4 çorba kaşığı tereyağını fırça ile sürün. Ekmekleri porsiyonluk kaplara çapraz olarak dizin ve köşelerinin yapışmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12- 15 dakika pişirip, sıcak tutun. Kalan tereyağını ısıtıp, mantarları 2 dakika soteleyin ve delikli kepçeyle bir tabağa alın. Yumurta, krema, tuz ve karabiberi çırpıp, mantarları sotelediğiniz yağda 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Mantar ve salamı ilave edip, 1-2 dakika daha pişirin. Hazırladığınız karışımı tabaklardaki ekmeklerin ortasına paylaştırıp, taze soğanı serperek servis yapın