yiyecekleri saklamanın püf noktaları

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve BENOZ tarafından 8 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    8 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : BENOZ
  1. BENOZ

    BENOZ GECE VE GÜNDÜZ ÇIBIK Pro Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    4.372
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Yağ: Serin ve karanlık bir yerde, şişe açıldıktan sonra altı ay saklayabilirsiniz. Makarna ve pirinç: Açıldıktan sonra vakumlu kavanozlarda saklayabilirsiniz. Bir yıl içinde tüketmeniz gerekiyor.
    Şeker: Beyaz şeker serin ve kuru bir yerde, ağzı iyi kapanan kavanozlarda saklamalı. Çünkü nem topaklaşmasına sebep olur. Esmer şekeri strech filmle sararak ve nemini içinde saklayarak koruyabilirsiniz.
    Un: Paketi açtıktan sonra vakumlu kavanozlarda ve oda sıcaklığında saklanır. Sıcak ortamlarda dayanıklılığını yitirir. Açıldıktan sonra bir yıl içinde tüketmeniz gerekiyor.
    Kuru yemiş: Ceviz ve fındık buzdolabında 6 ay saklanabilir.
    Kutulu yiyecekler: Süt ve benzeri ürünler açıldıktan sonra buzdolabında ve mümkünse ağzı vakumlu cam şişelerde saklanmalı.
    Baharatlar: Aromalarının kaybolmaması için vakumlu kavanozlarda saklanmalıdır. Ancak bir sene içinde tatlarının yoğunlukları kaybolur.