yogurdu mayalayamıyorum yardım

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve kavuniçi tarafından 11 Mart 2009 başlatılmıştır.

    11 Mart 2009
    Konu Sahibi : kavuniçi
  1. kavuniçi

    kavuniçi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    45
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    lütfen akıl verin yogurt mayalayamıyorum günlük cam şişe süt alıyorum 500ml lik bi kaseye bi tatlı kasıgı hazır yogurt koydum cırptım sonra sütün içine döktüm ama sütü hiç kaynatmadım ılık yani elim yanmıyo kaynatmammı gerekıo ee kaynatırsam onlar pastörize süt diilmi vitamını gitmezmi napıcam doktor şişe sütle yap yagurdu dedi yardııııııııııııım :uhm:
     
  2. 11 Mart 2009
    Konu Sahibi : kavuniçi
  3. kavuniçi

    kavuniçi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    45
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    4, 5 saat sarıp beklettim ama dolaba koyarken aynı süt duruyo deişmemiş cıvıktı yaaa
     
  4. 11 Mart 2009
    Konu Sahibi : kavuniçi
  5. azel_beliz

    azel_beliz zümrüt Üye

    Katılım:
    22 Kasım 2008
    Mesajlar:
    247
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    bu konundan bende dertliyim arkadaşım..tutmuyor çoğu kez..inşallah fikir verenler olur...
     
  6. 11 Mart 2009
    Konu Sahibi : kavuniçi
  7. KuzeyEge

    KuzeyEge Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.920
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    ben her akşam mayalıyorum kızıma ama az 1 çay bardağı sütü kaynatıyorum küçük parmağımla ısısını kontrol ediyorum 7-8 sn dayanırsa ok içine 1 çay kaşığı yoğurdu iyice karıştırıyorum akşam 8 de mayaladıysam öbürgün 3 gibi açılıyo katı olmuyo ama tam kızımın yiyeceği kıvamda oluyor
     
  8. 11 Mart 2009
    Konu Sahibi : kavuniçi
  9. KuzeyEge

    KuzeyEge Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.920
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    tabi hava almıcak ve ısısını hemen kaybetmiyecek şekilde sarıyorum önce aliminyum folyoyla sonra bi bezle
     
  10. 11 Mart 2009
    Konu Sahibi : kavuniçi
  11. Mev*Can

    Mev*Can Yeni Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    7.380
    Beğenildi:
    72
    Ödül Puanları:
    0
    1 çay bardağı sütü ısıtıyorum..hafif sıcak olıyor.küçük bi kavanoza koyup içine 1 çay kaşığı yourtt katıp şöle bi karıştırıp kavanozu kapatıyorum..2 kat havluya sarıyorum..en az 7-8 saat bekletiyorum...süpper oluyor..yaklaşık 1 senedir böle yapıyorum tutmadığı gün yok ..
     
  12. 11 Mart 2009
    Konu Sahibi : kavuniçi
  13. yabangxuxlxuxm

    yabangxuxlxuxm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    9.744
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    valla benim bildiğim hazır yoğurtla olmuyor maya.bende bi kez hazır yoğurtla yaptım baktım sabah hala süt.sonra kaynanamda ev yoğurdu aldım bir kaşık yeniden mayaladım tuttu bu defa..kaynatmana gerek yok elin yanmayacak gibi olsun..
     
  14. 11 Mart 2009
    Konu Sahibi : kavuniçi
  15. esoess

    esoess kocasına ve kızına aşık.. Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    3.617
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    ben hep hazır yoğurtla yapıyorum şuana kadar hiç tutmadığı olmadı sütü alıyorum kaynatmıyorum sadece ısıtıyorum elimi yakacak kadar sonra içine 1 litreyse bi çorba kaşığı kadar yoğurt koyup güzelce karıştırıyorum sonra ağızını kapatım hiç sarmadan petein üstüne genelde akşam yaparım sabaha kadar durur sabahda dolaba bide küçük küçük kavanozlara yapıyorum ben ole daha pratik oluyo bi kavanoza bi çay kaşığı yoğurt geri kalan aynı
     
  16. 11 Mart 2009
    Konu Sahibi : kavuniçi
  17. kavuniçi

    kavuniçi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    45
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    çok teşekkür ederim sağolun sizin dediğiniz gibi denicem :)
     
  18. 13 Mart 2009
    Konu Sahibi : kavuniçi
  19. sayra

    sayra Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2008
    Mesajlar:
    441
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    86
    Bende hazır yoğurtla olmadığını biliyorum yani akışkan bi yoğurt oluyo denemiştik ama olmadı maya çok önemli yani...