Yogurt, ağız kokusuna karşı en iyi çözüm

Konusu 'Bitkisel Kürler - Şifa Reçeteleri' forumundadır ve berfinbilgen tarafından 6 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    6 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : berfinbilgen
  1. berfinbilgen

    berfinbilgen Yeni Üye Üye

    Katılım:
    17 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    3.097
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    ABD’de yapılan bir araştırma günde belirli miktarda yoğurt yemenin ağız kokusuna karşı en iyi çözüm olduğunu ortaya koydu.

    Uluslararası Diş Araştırmaları Derneği’nin ABD’nin Baltimore eyaletindeki toplantısında sunulan araştırma sonuçları günde 170 gr kadar yoğurt tüketiminin ağızda biriken koku yapıcı hidrojen sülfit seviyesini düşürdüğünü gösterdi.Araştırmanın 24 sağlıklı gönüllü üzerinde yapıldığı iki hafta boyunca yoğurt ve yoğurttaki bakterilerin bulunduğu peynir ve benzerlerini yemeyen bu kişilerin ağızlarındaki hidrojen sülfit gibi koku yapıcı bakteri seviyelerinin ölçüldüğü kaydedildi.

    Daha sonra altı hafta boyunca bu kişilere her seferinde 85 gr olmak üzere günde iki kez yoğurt verildiği ve araştırma sonunda yapılan ölçümlerde ağızda koku yapıcı madde seviyesinin yüzde 80 oranında azaldığının görüldüğü belirtildi.

    Yoğurdun ağız kokusunun yanı sıra dişte tartar birikmesini de önlediği ifade edildi