Yogurt makinesınde yogurt yapmak?Yardıımmmm

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve nese_plamudu tarafından 23 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    23 Aralık 2009
    Konu Sahibi : nese_plamudu
  1. nese_plamudu

    nese_plamudu şaşkın prenses Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2009
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Arkadaslar essenso yogurt makinem var yogurdun tadı cok guzel oluyo ama sıvı kalıyo ya bı care var mıdır?,yogurt makinesi kullananlar nası yapıyo yazarsalar cok mutlu olucam.Ben 1e 2 yogurt koyuyorum oda sıcaklıgındakı sute,yanı kullanma kılavuzunda bole yazıyo fakat cıvık oluyo.Kafayı yıcem 50 sekilde denedim nerdeyse yıne aynı yıne aynı.:uhm:
     
  2. 2 Ocak 2010
    Konu Sahibi : nese_plamudu
  3. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    Ben de yoğurdu tutturamayanlardanım. Sırf o nedenle makine aldım ama nafile. Aynen seninki gibi olmuyor da olmuyor. Sanırım sütlerle ilgisi var. Tam yağlı pastörize sütten dene.
     
  4. 10 Mart 2010
    Konu Sahibi : nese_plamudu
  5. anka_misali

    anka_misali Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    10.983
    Beğenildi:
    4.492
    Ödül Puanları:
    238
    hazır sütlerle ben de mayalayamadım... artık sütçüden alıp kaynatıyorum o çok güzel oluyo...
     
  6. 22 Mart 2010
    Konu Sahibi : nese_plamudu
  7. melcan81

    melcan81 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2009
    Mesajlar:
    1.307
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    oda sıcaklığında değilde biraz daha sıcak 7 -8 saniye elini biraz yakacak sıcaklıkta
     
  8. 5 Nisan 2010
    Konu Sahibi : nese_plamudu
  9. HEYart

    HEYart Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2010
    Mesajlar:
    242
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    108
    yoğurt yaparken koyu kıvamlı olmas için sütün suyunu iyice buharlaştırmak gerekir.Bunu firmalar4/10 oranında fire vererek tutturuyor.Bir kepçe ile buharlaştırarak iyice kaynatıp buharlaştırıp yaparsanız koyu kıvamlı yogurdunuz olur.ayrıca koyun keçi yada manda sütünden yapılan yogurtta koyu kıvamlı olur.
     
  10. 7 Nisan 2010
    Konu Sahibi : nese_plamudu
  11. balxixmnur

    balxixmnur Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.808
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    sütü kaynatıp soğumaya bırakın ılık oluncada içerisine hazır aldığımız yoğurtlardan mayalayın çok güzel tutuyor.
     
  12. 4 Eylül 2010
    Konu Sahibi : nese_plamudu
  13. nese_plamudu

    nese_plamudu şaşkın prenses Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2009
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaslarım,uzun zamandır bakamadım ama tavsıyelerınızı uyguladım :KK3: sımdı daha koyu yapıyorum,ellerınız dert gormesın saolun kaydirigubbakcemile3