Yoğurt Mayalama , Hiç Şaşmaz

Konusu 'Bebeklerimiz için Ek Besin Öneri ve Tarifleriniz' forumundadır ve Saruboceq tarafından 21 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    21 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Saruboceq
  1. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.405
    Beğenildi:
    101
    Ödül Puanları:
    198
    Uzun süredir yoğurdumuzu kendimiz mayalıyoruz.
    Mayalayamayan anneler için tarif ediyim.Kesinlikle şaşmaz.
    Sütü kaynatıp ılımaya bırakın.
    Parmağınızı değdirdiğinizde ne çok sıcak nede soğuk olacak çaydan braz soğuk yani.
    Altına polar koyup bir kavanoz yada bir küçük kavanozu doldurun.
    Bir küçük kavanoza bir tatlı kaşığı,bir büyük kavanoza da bir yemek kaşığı yeterli.
    Yoğurda kaşığın ucuyla biraz süt ekleyip seyreltiyoruz sonra kavanozlara mayalıyoruz yoğurdumuzu.Üzerini kapatıyoruz,bir kaç kadar battaniye ile.
    4-5 saat hiç açmıyoruz.Sonra açıp bakıyoruz ki mükemmel bir yoğurda sahibiz.
    Bir gece bekletiyoruz dolapta.
    Ev yoğurdumuz hazır.
    kaydirigubbakcemile5
     
  2. 21 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Saruboceq
  3. specialx

    specialx Hayat seninle güzel Üye

    Katılım:
    22 Mart 2010
    Mesajlar:
    662
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    canım senin tarif açık süte göre.yoksa pastörize sütle mayalayacaklar sütü kaynatmayın besin değeri ölüyor.sadece ısıtın. a.s.

    bu arada profil resmine bayıldım kaydirigubbakcemile3
     
  4. 21 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Saruboceq
  5. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.405
    Beğenildi:
    101
    Ödül Puanları:
    198
    Evet benim tarif o şekilde.
    Ama ben şehir dışında pastorize sütüde kaynattım.Isıtmadım.

    Evet profil resmimi özel olarak çekindim kk için:KK1:
     
  6. 21 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Saruboceq
  7. semprex

    semprex Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2009
    Mesajlar:
    246
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    teşekkürler....:KK3:
     
  8. 24 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Saruboceq
  9. LuNaRiA

    LuNaRiA ay ışığında saklıdır.. Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2010
    Mesajlar:
    457
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    şimdi mutfağa doğru denemeye gidiyorummm... şutarafagitti
     
  10. 25 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Saruboceq
  11. atinese

    atinese Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2010
    Mesajlar:
    98
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    şu yogurdu tutturanlara ımrenıyorum valla bende aynen senın yaptıgın gıbı yapıyorum ama hep sulu oluyor ayran nıyetıne ıcırıyorum acaba neyı eksık yada fazla yapıyorum cozemedım bır turlu, devam sutuylede cok denedım hıc olmadı sımdı pastorıze cocuk sutuyle yapıyorum(ama kaynatmadan ılıtıyorum) 250 gr lık mama kavonozuna 1 tatlı kasıgı yogurdu sutle sulandırıyorum altına havlu koyuyorum hemen sarıyorum uzerıne de bırkac sey kapatıyorum radyator ısıtıcının yanına koyuyorum sıcak kalsın dıye, aksamdan yapıp gece dolaba kaldırıyorum CADIARZUCADIARZUCADIARZU
     
  12. 25 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Saruboceq
  13. esenruzgar

    esenruzgar Bitti ... Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.481
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Kızlar size daha değişik bir yoğurt mayalama biçimi önereyim. Hem de gün içinde oluyor ve veriyorsunuz bebeğinize. Bu arada sulu olması daha iyiymiş yoğurdun. İllaki katı olması gerekmiyor yani. Zaten pastorize sütlerle o kadar da katı olmuyor.
    Neyse..
    Bildiğimiz pastörize UHT sütlerden alın. (Doktor günlük sütlerden mayalama dedi)
    Sadece biraz ısıtın. Serçe parmağınızı yakmayacak derecede ısıya gelsin. Bir su bardağına 1-2 tatlı kaşığı yoğurt olacak. Yoğurdu ayrı bir kapta ılıttığım süt ile karıştırıyorum sonra ılıttığım süte ekliyorum ve az karıştırıyorum. Sonra fırının içine koyuyorum direk bardağın ağzı açık olarak. Sabah koyuyorum ikindine hazır oluyor. 10-15 dk buzdolabında kalması yeterli. Sonra mikrodalgada buz çözüsünde ısıtıp veriyorum veya hiç ısıtmadan direk veriyorum zaten çok soğuk olmuyor.
    Yoğurt çok fazla bekletmeden verilmeliymiş.
     
  14. 26 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Saruboceq
  15. atinese

    atinese Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2010
    Mesajlar:
    98
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    şimdi hemen deniycem tarifinizi çok pratikmiş, dün de bir arkadaşım üzerini örtmeden beklet sadece bir tülbent kapat demişti kapatınca buharlaşıyomuş sulu oluyormuş, ayrıca sulu daha iyi demişsiniz sevindim buna çünkü hep sulu oluyor benimkiler, birde ben pınarın cocuk sütüyle yapıyorum 6-36 ay diye satılandan süt biraz şekerli oldugu içinde yoğurtta biraz şekerli oluyor
     
  16. 26 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Saruboceq
  17. esenruzgar

    esenruzgar Bitti ... Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.481
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Uzun ömürlü sütlerden yapılsa daha iyi dedi doktor. Ben memleketteyken bir bayan geliyordu ondan alıyorduk tabi küçük yer güvenilir ama büyük şehirde UHT sütlerinden alınması gerekir.
     
  18. 26 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Saruboceq
  19. atinese

    atinese Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2010
    Mesajlar:
    98
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    :teytey:sabah mayaladım yogurdumu sızın tarıfınıze gore sımdı dolabta bırazdan benım canavar uyanır yedırcem yogurt tadı var gayet guzel sulu olmasını takmıyorum artık:teytey: